Orden zaslužila i zbog Bijeljine

0

Ova plemenita žena član je udruženja Pomoć za mladi život od 1998. godine, a u svojoj kući u Langenhagenu svake godine ugošćuje mališane iz Bijeljine. U Bijeljini je boravila više puta i oduvek je bila jedan od najvećih zagovornika prijateljstva ova dva grada. Za taj rad već je odlikovana 2011. godine, a bila je i među prvima koji su se prošlog meseca založili za skupljanje pomoći ugroženima od poplave.

 

Nemerljiv doprinos

– Njen doprinos udruženju i angažovanju oko smeštaja dece iz Bijeljine od nemerljive su vrednosti. Sa nama je u Bijeljinu putovala 15 puta i svaki put je nešto ponela za "svoju decu". Gerda je primer humanosti, plemenitosti i istrajnosti – kaže dr Željko Dragić osnivač i predsednik udruženja koji veoma žali što zbog puta u Bijeljinu nije prisustvovao ovoj svečanosti.

Naš list je o tome pisao, a njene reči "Prijatelji nose džakove, a mi sedimo" naslov su u našim novinama od 19. maja ove godine.

Gerda je na božićnim vašarima i po najvećoj zimi prodavala svoje "slatke tegle", a na primedbe o hladnoći znala je da kaže: "Toplo mi je, jer to radim za svoje male prijatelje u Bijeljini".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here