Domaćini slavili na Vidovdan

0

Složno: Učesnici u kolu
 

Na predivnim terenima SPORTskog centra Tivoli u Inzbruku, takmičari su imali odlične uslove da pokažu svoje mogućnosti. Izostala je veća masovnost, ali oni koji su učestvovali zaslužuju sve pohvale za takmičarski duh i rezultate.

Posebno treba istaći članove Kulturno-umetničkog društva "Vuk Karadžić" iz Trsta, koji su i ove godine, uprkos daljini, autobusom doputovali u glavni grad pokrajine Tirol. Čestitike zaslužuje i domaćin, pored ostalog i za izbor terena, jer centar Tivoli je u vrhu liste najboljih SPORTskih objekata u Austriji.

 

Najviše interesovanja je po običaju izazvao fudbalski turnir, ovog puta sa osam ekipa. Domaćin ovih susreta baš tu je odneo ključne bodove za konačni plasman jer su se u finalu sastali Tirol 1 i Tirol 2, odnosno igrači koji su nosili dresove klubova iz Inzbruka, "Ostrog" i Bratstvo. Na kraju je trijumfovao Ostrog rezultatom 4:2.

 

Ugledni gosti

Susrete na kompleksu stadiona Tivoli pratile su brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života grada i pokrajine. Bio je tu i naš sveštenik iz parohije u Inzbruku Vidoslav Vujasin, a otvaranju su prisustvovali Generalni konzul Republike Srbije u Salcburgu Vladimir Novaković, zatim Gerhard Fric (odbornik u Gradskom veću Inzbruka), Bernhard Hofler (sekretar strukovnog sindikata PRO-GE), kao i Kristof Kaufman (zamenik gradonačelnika). Bila je tu i Đuja Tešanović, donedavno potpredsednica Saveza Srba u Austriji. Prisutne je pozdravio čelnik ovog Saveza Zoran Aleksić. t

Odličan je bio i košarkaški turnir. Devet ekipa je bilo prijavljeno za igru pod obručima, da bi u velikom finalu Vidovdan bio bolji od Kulturno-SPORTske zajednice Srba iz Salcburga.

 

Zahvalnice

Zoran Aleksić je uručio specijalne zahvalnice gostima za podršku i učešće u organizaciji Susreta.

Zanimljiva su bila i nadmetanja u prostorijama udruženja "Ostrog" i Bratstvo, gde su se održavali turniri u šahu, pikadu i bilijaru.

 

Miloradu plaketa Saveza

Veliko priznanje uručeno je Miloradu Torlakoviću, dugogodišnjem predsedniku Srpske zajedice u Tirolu. On se pre dve godine povukao s tog mesta, ali je ostavio neizbrisiv trag u radu. Referent Saveza Srba Austrije Dragan Arsić uručio je posebnu plaketu Torlakoviću u ime krovne organizacije naših ljudi u Austriji.

U popodnevnim satima, tek što su počela takmičenja u atletici, tamni oblaci su se nadvili nad Inzbrukom, ali, na sreću, bilo je to prolazno, pa je takmičenje prekidano na samo nekoliko minuta, dok nije prošao pljusak.

 

Rezultati SPORTskih nadmetanja

Ukupni plasman

1. Zajednica Srba Tirol
2. Kulturno-SPORTska zajednica Srba Salcburg
3. Srpska zajednica Štajerska

Fudbal
Tirol 1
Tirol 2
Obilić (Štajerska)
Najbolji strelac: Aleksandar Žunić (Tirol 2)
Najbolji golman: Kemal Aktaš (Opanak)

Košarka
SK Vidovdan
KSZS
SK Nikola Tesla

Odbojka (žene)
Srpska zajednica Tirol
Vuk Karadžić
KUD Opanak

Odbojka (muškarci)
KSZS
SK Vidovdan

Atletika
*Skok iz mesta: Željko Panić (Štrajerska), Semin Sofić (KUD Opanak), Mile Ignjatić (Štajerska)
*Trka na 100 metara: Mile Ignjatić (Štajerska), Dejan Jovanović (KUD Vuk Karadžić), Sandro Dubajić (SK Vidovdan)
*Revijalno žene 100 metara: Tirol, KSZS, "Vuk Karadžić"
*Trka na 200 metara: Sandro Dubajić (SK Vidovdan), Mario Blažević (Štajerska), Danijel Rajičić (KSZS)
*Trka na 400 metra: Nenad Vidačković (Vidovdan), Danijel Rajčić (KSZS), Đorđe Mladenović (Opanak).
*Bacanje kugle: Željko Đuričić (KSZS), Miško Vidojković (Tirol), Branko Nakić (KSZS)
*Nadvlačenja konopca: Tirol, KSZS, Štajerska.

Stoni tenis
Tirol 2
Tirol
KUD "Vuk Karadžić"

Šah
Tirol
KSZS
Štajerska

Pikado (ž)
KSZS
Tirol
Štajerska

Pikado (m)
Opanak
Štajerska
Tirol

Bilijar
KSZS
Štajerska
Opanak

Po običaju, za kraj je ostavljeno uvek zanimljivo nadmetanje u povlačenju konopca, mada ovog puta takmičari iz domaće ekipe gostima i zemljacima nisu ostavili ni tračak nade.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here