Preobraženje dan radosti za sve vernike

0

 

Nakon službe, tradicionalnu slavsku litiju oko crkve predvodili su Gojko Kuzmanović i Ilija Rakanović, kumovi manastira i godinama najbliži saradnici vladike Georgija. Besedu, pre lomljenja slavskog kolača i tradicionalnog osvećenja grožđa, obavio je otac Vasilije (Gavrilović), iguman manastira Sveto preobraženje Gospodnje u Miltonu.

Slavski gosti su posluženi posnim ručkom u manastirskom paviljonu, koji su pripremile članice Saveznog kola srpskih sestara, koje deluje pri Eparhiji kanadskoj SPC.
 

Za poplavljene u zavičaju više od 600.000 dolara

U svojoj pozdravnoj besedi vladika Georgije je rekao da je u okviru Eparhije kanadske do sada prikupljeno više od 600.000 dolara za ugrožene od poplava u Srbiji i Republici Srpskoj. Time su vernici pokazali da, iako daleko od zavičaja, otadžbinu nikada nisu zaboravili.

 

Goste su pozdravili dr Davor Milićević, sekretar Eparhije kanadske, naglasivši da je manastir za sve vernike koji u njega redovno dolaze njihova druga kuća i vladika Georgije, koji je istakao da nas je Bog rasejao da budemo svetlost svetu i hleb životu.

Kum ovogodišnje slave u Miltonu bio je Milorad Maćešić, a naredne godine ove dužnosti se prihvatio Dejan Milovanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here