Mrtvi na tursko-sirijskoj granici, Ankara ne da detalje

0

Kurdi se sukobili sa vojskom u pograničnim gradovima, traže veću pomoć za narod sa sirijske strane granice
 

Policija je uhapsila 1.024 osoba od ponedeljka, kada su počele demonstracije u kojima su oštećene zgrade administracije i brojne prodavnice. Među povređenima je 139 policajaca.

 

"Talas nasilja mora odmah da se prekine", rekao je ministar.

Šef policije i jedan policajac ozbiljno su povređeni, a dva policajca juče su poginula, kada su nepoznati napadači otvorili vatru iz automatskog oružja dok je u toku bila inspekcija prodavnica oštećenih tokom nereda početkom nedelje u istočnoj provinciji Bingol, javila je agencija Dogan.

 

Četvorica napadača su ubijena, a dvojica su kasnije uhapšena, posle okršaja sa snagama bezbednosti. Do jutros nisu poznati detalji o napadačima i niko nije preuzeo odgovornost za napad, prvi te vrste od kada je ubijen viši policijski zvaničnik u Dijarbakiru 2001. godine.

 

Kurdi sa brda prate šta se dešava u Kobaniju u Siriji
 

"Teroristi odgovorni za ovaj napad kažnjeni su u roku od dva sata, a sve neophodne mere su preduzete", rekao je premijer Ahmet Davutoglu novinarima danas u Ankari, ne iznoseći detalje.

 

U jugoistočnoj provinciji Gaziantep četiri osobe su poginule, a 20 je ranjeno u oružanom sukobu demonstranata, koji su izašli na ulice da podrže većinsko kurdsko stanovištvo u Kobaniju, i protivničkih grupa.

 

Novinska agencija Dogan javila je da su na ulice izašle gomile naoružanih ljudi, koji su, osim vatrenog oružja, nosili mačeve i štapove, a zapaljene su i prostorije kurdske Narodne demokratske partije (HDP) u Gaziantepu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here