Protesti Kurda širom Turske, ubijena jedna osoba

0

Sukob demonstranata i policije na ulicama Ankare
 

Za sada nije poznato pod kojim okolnostima je stradao ovaj 25-godišnji muškarac.

Dnevnik "Harijet" navodi da je pogođen iz vatrenog oružja, ali se ne zna ko je pucao, dok je informativni kanal NTV tvrdi da je mladić pogođen u glavu kada je policija ispalila suzavac na demonstrante.

 

Turski mediji su javili da je jedno lice teže povređeno tokom ovih incidenata.

 

Pročitajte još:

* Kurdi upali u Evropski parlament

* Sirija: U borbi za Kobani više od 400 mrtvih

* Sirija: Borci Islamske države ušli u Kobani, sukobi na ulicama

Žestoki incidenti izbili su u nekoliko gradova u Turskoj između pripadnika policije i demonstranata koji se protive politici islamsko-konzervativnog režima prema džihadistima iz grupe "Islamska država".

 

Policija je ispalila suzavac i upotrebila vodene topove da bi rasterala demonstrante okupljene u Instanbulu, Ankari, Dijarbakiru i letovalištu Antalija.

 

Glavna kurdska stranka u Turskoj – Demokratska narodna partija pozvala je sinoć sve Kurde u toj državi da izađu na ulice.

Nakon nekoliko dana intenzivnih sukoba, džihadisti iz "Islamske države" ušli su juče u grad Kobani i zauzeli nekoliko kvartova, gde se i danas vode borbe.

 

Iako je turski Parlament odobrio vojno učešće u Siriji i Iraku protiv "Islamske države", Vlada do sada nije intervenisala, što je izazvalo nezadovoljstvo kurdskog stanovništva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here