Dačić razgovarao sa čelnikom NATO

0

Bitna komunikacija sa NATO: Ivica Dačić
 

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, na sastanku sa Veršbouom, na marginama 69. zasedanja Generalne skupštine UN, Dačić je ukazao i na značaj sveukupne dobre komunikacije sa NATO, kao i na važnost konsultacija u vezi sa predstojećim predsedavanjem Republike Srbije OEBS-u.

 

Šef srpske diplomatije kazao je i da se, u okviru razvoja saradnje Srbije i NATO u okviru Partnerstva za mir, očekuje skoro potpisivanje IPAP (Individual Partnership Action Plan).

 

Takođe, ministar je preneo da je Republika Srbija kosponzorisala Rezoluciju Saveta bezbednosti UN o terorizmu i stranim borcima i da je spremna da borbi protiv terorizma na odgovarajući način da svoj doprinos, navodi se u saopštenju.

 

Ministarstvo spoljnih poslova podsetilo je da je IPAP najviši oblik saradnje sa NATO, koji ne podrazumeva članstvo, već predviđa dijalog sa NATO o političko-bezbednosnim, vojno-odbrambenim, administrativnim i pitanjima javne diplomatije, naučnoj saradnji i planiranju u vanrednim situacijama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here