Sama svoj gazda

0

Važno je da su mušterije zadovoljne: Anka Jenčić u svojoj zemlji
 

– U Švajcarsku sam došla iz sela Bobova. Želela sam da sebi i svojoj deci obezbedim bolji i lagodniji život – priča naša sagovornica.

Ona dodaje da joj u početku nije bilo lako jer nije znala jezik i to joj je bila najveća barijera.

– Ali bila sam željna da postignem nešto u životu i brzo sam naučila nemački. Radila sam u raznim firmama, ali sam oduvek težila da imam nešto svoje i da budem svoj gazda. U Švajcarskoj to nije bilo tako lako postići, ali kad čovek nešto želi i ima cilj pred sobom onda je mnogo lakše. Kupila sam ovu čistionicu u Bazelu i nikada se nisam pokajala – kaže naša sagovornica.

Priča nam da su joj mušterije mešovite i naši ljudi, ali i brojni Švajcarci.

– Ono što je važno u ovom poslu jeste da budete tačni i precizni, da mušterije budu zadovoljne, ali i da sve bude na vreme i onda kad ste obećali da će odeća biti gotova, očišćena i spremljena kako bi mušterije mogle da je preuzmu. Držim se tih principa i zato moja radnja radi odlično, imamo puno posla i stalne mušterije koje godinama dolaze kod nas. U poslu mi pomaže jedna naša žena, a i ja se ne libim da se prihvatim pegle i svakog drugog posla pa sve zajedno radimo – kaže Anka koja želi da jednog dana kada za to dođe vreme ponovo ode da živi u svoje rodno Bobovo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here