Porodica ne zna gde je general Krstić

0

"Premestili su ga juče, ali nemamo informaciju gde, jer nam se još nije javio", rekao je Đurković i dodao da pretpostavlja da je Krstić sada u nekom od zatvora na području Velike Britanije.

 

On je objasnio da je porodica bila u kontaktu sa predstavnicima Ambasade Srbije u Velikoj Britaniji, ali da ni oni još ne znaju gde je general Krstić premešten.

 

Đurković je rekao da naredne sedmice sastanku sa predsednikom Haškog tribunala Patrikom Robinsonom, na kome će biti reči o slučaju generala Krstića, neće prisustvovati niko od članova porodice.

Krstićev beogradski advokat Tomislav Višnjić rekao je juče Srni da će predsednik Haškog tribunala Patrik Robinson iduće sedmice primiti Krstićevog engleskog advokata Rasela Hopkinsa.

 

Krstić, koji zatvorsku kaznu po haškoj presudi služi u britanskom zatvoru u zapadnom Jorkširu u Velikoj Britaniji, pretučen je i isečen po licu i vratu u petak, 7. maja.

Zbog toga su njegovi advokati, kao i predstavnici Nacionalnog saveta Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom zatražili od predsednika Haškog tribunala, da se Krstić premesti iz zatvora Vjekfild.

 

General Krstić bio je komandant Drinskog korpusa Vojske Republike Srpske, a po haškoj poternici uhapšen je u decembru 1998. godine. Prvostepeno je osuđen za genocid u Srebrenici na 46 godina zatvora, ali mu je u drugom stepenu presuda promenjena na pomaganje u genocidu, a kazna skraćena na 35 godina robije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here