Šilobad: Borićemo se da zadržimo tim

0

Iako je finansijski efekat ogromnog uspeha srpske klupske košarke više nego skroman, postoje naznake da bi konačno moglo da se skrene sa "sizifovskog“ načina poslovanja. Crno-beli su, verovali ili ne, posle osvajanja četvrtog mesta u Evropi od Evrolige ukupno dobili 139.500 evra! Po sedam hiljada za 11 pobeda i 62.500 kao polufinalisti fajnal fora.

 

Ovaj novac jedva je dovoljan za polumesečno poslovanje kluba. Ipak, poslovni direktor Mlađan Šilobad kaže da će Partizan pokušati da zadrži najbolje igrače, iako će to biti veoma teško.

 

"Tek kada se stavi potpis na ugovor sa eventualnim sponzorom, možemo da budemo sigurni. Ovako još nije jasno da li je u pitanju euforija posle ovih rezultata ili marketinški potez", kaže Šilobad i najavljuje borbu za svakog igrača kome ističe ugovor.

 

"Naravno da ćemo dati sve od sebe da ti momci i naredne sezone budu naši članovi. Znamo da je nekima sigurno skočila cena, ali potpuno su nas šokirale cifre koje se pojavljuju u medijima. Uostalom, jasno nam je da se takve informacije plasiraju da bi, valjda, postalo jasno da Partizanu nije potrebna pomoć".

 

Sportski direktor Partizana takođe najavljuje razgovore sa svakim prvotimcem kome ističe ugovor, ali ne pre kraja jasne situacija sa budžetom.

 

"Sada je još isuviše rano pričati na tu temu, ali čim budemo imali jasnu situaciju o visini budžeta za narednu sezonu, razgovaraćemo sa svima. Očekujem da će se to desiti pre nego što Mekejleb i Roberts odu u Ameriku. Takođe, obavićemo razgovore i sa ostalima koji mogu da odu" rekao je Šilobad.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here