Igrale se Delije nasred zemlje Hrvatske

0

Prenosimo vam samo neka od zapažanja i mišljenja zapadnih komšija koji se i dalje plaše pokojnog Arkana, veselih Čačana i "velike Srbije".

"Parada bradatih spodoba po tartanu ispod maksimirskih tribina, njihovo orgijanje po "sjedjenju" jug i ćirilični transparenti Čačak, Tuzlaci i Delije Sever bodu oči sada kao i prije 20 godina, pa valja naći opravdanje što ih se tada trpjelo, a to je, naravno, "početak rata" koji se, eto, dogodio upravo tog dana kada nam se od svih tih Srba i milicije (koja se tukla samo s Boysima, a Delije puštala na miru) zacrnilo pred očima pa smo zaratili sa svima: Generalštabom i SAO Krajinom, Terazijama i jugo fudbalom. Ali nismo, ne toga dana", piše između ostalog sajt index.hr.

 

‘Srušit ćemo Zagreb!’

I dok je većina Hrvata uverena da je baš na maksimirskom stadionu počeo fizički raskol jedne veštačke stvorene države, određeni kreatori javnog mnenja to su smatrali “najobičnijom huliganskom utakmicom”, u kojoj su se potukli navijači Zvezde, Dinama i milicija. A istina je sasvim drukčija, svi koji su bili na stadionu svedočili su tome da su navijači Zvezde došli u Zagreb, nošeni idejom i parolom:

“Srušit ćemo Zagreb”. I svi su videli da je u glavnoj ulozi dirigent Delija Željko Ražnatović Arkan, čovek pod čijom su komandom krenule Zvezdine legije iz Beograda na Zagreb, a posle na Hrvatsku".

 

 

Zvonimir Boban bije policiju

 

Jutarnji list je razgovarao sa Ljubomirom Bracanovićem iz Podgorice koji je bio određen za kontrolora i delegata tog dvoboja između Dinama i Zvezde, čovek koji je trebao odlučiti hoće li sudija Adem Fazlagić označiti početak dvoboja.

 

Jeste li u tom metežu videli Arkana?
"Nikad ga nisam video, i nikad nisam mogao ni pomisliti da se to može dogoditi, a kamoli da ću ja odlučivati hoće li se utakmica odigrati ili ne. Na kraju je ispaštao Dinamo, koji je izgubio 0:3 i naslov prvaka, iako su njegovi igrači najmanje krivi za sve što se tog dana događalo na Maksimiru. Svakako je najteže bilo direktoru Zajecu, kapitanu Bobanu, koje su beogradski mediji danima razapinjali na krst", rekao je u svojoj ispovesti delegat i kontrolor nikad odigrane utakmice.
 

Zajec, Mlinka, Boban i Šuker opet u Maksimiru

 

Iako BBB-i ne planiraju doći na Maksimir, u klubu su 20. godina od istorijske utakmice sa Zvezdom odlučili da obeže posebnim događajem. Prie susreta s Karlovcem, na Maksimir će istrčati Dinamove legende iz 1982. i 1990. godine, i odigrati revijalnu utakmicu u sećanje na 13. maj 1990.

Biće to prilika za sve Zagrepčane u ‘zrelim godinama’ da se ponovo prisete zlatnog doba Dinama, kada su u Maksimiru igrali domaći dečki – Zajec, Mlinarić, Kranjčar, a na drugoj strani Boban, Šuker i društvo.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here