Švajcarska proba pred Brčko

0

Učesnici priredbe
 

Na bini su se u folklornom umeću i nadigravanju smenjivali domaćini i njihovi gosti – ansambli "Kolo" iz Badena, "Karađorđe" iz Berna, te specijalni gosti, članovi "Morave" iz Štutgarta. Oni su se predstavili sa 12 koreografija, "sve lepša od lepše", a izvođači su bili deca i mladi od 5 do 26 godina.

 

"Morava" iz Štutgarta
 

Program je otvorio predsednik "Kikca" Ilija Jović, koji je istakao da mu je čast da govori u ime 120 učesnika programa, koji su dva meseca uvežbavali koreografije.
Prvi je nastupio dečji ansambl domaćina, sa "Igrama iz okoline Niša", najavljujući da će i njihove starije kolege zaigrati istim žarom program.

 

Lepotice: Tamara, Milka i Dara, članice "Kola"
 

Svi učesnici priredbe u Rajnahu ujedno su i putnici na Evropsku smotru srpskog folklora u dijaspori, koja se pod pokroviteljstvom "Vesti" održava 22. i 23. maja u Brčkom. Predstavnici ansambala – Jelisije Gavrić, Ninoslav Kovačević, Marina Belić i Rade Đorđević, složili su se da je ovo bila sjajna generalna proba pred značajno takmičenje, gde će svi želeti da se pokažu u najboljem svetlu.
 

Domaćinima čista petica za organizaciju
 

Marko Perišić (5), najmlađi član dečjeg ansambla "Kikac", priznao je našem dopisniku da je imao veliku tremu, ali je ponosan što je nastupao pred roditeljima, tetkama i tečama.
 

Na kraju ovog lepog druženja, koje bi moglo postati i tradicionalno, Ilija Jović zahvalio se svim učesnicima i poželeo im srećan put u Brčko, sa željom da se odatle vrate okićeni laskavim priznanjima.
 

Sledeći skup u Švajcarskoj?

Sa ovog Đurđevdanskog skupa ponovo se čuo zahtev da Srbi iz Švajcarske budu domaćini naredne, 16. evropske smotre folklora, koja će se održati 2011. godine.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here