Silovana posle srpske disko-večeri

0

 

Policija Viktorije saopštila je da traga za grupom mladića iz Melburna, za koje se veruje da su umešani u napastvovanje mlade žene koje se dogodilo 6. septembra, pošto su zajedno napustili žurku u noćnom klubu "Motel".

Devojka stara dvadesetak godina, upoznala se s muškarcima u klubu u Jork ulici u Južnom Melburnu. Veruje se da je devojka stekla poverenje u mladiće i poverovala da će je odvesti do njene kuće. Sa grupom od tri ili četiri muškarca pošla je oko 2.30 posle ponoći. Odvezli su se automobilom srebrne boje. Vozač je krenuo u pravcu

severozapadnih melburnskih naselja, kada su dvojica iz grupe devojku silovala, saopštio je na konferenciji za štampu detektiv Gerald Milmen iz Jedinice za seksualne delikte.

Gotovo tri sata pošto su napustili noćni klub, devojka je izbačena iz automobila u blizini železničke stanice u Brodmedouzu, oko 5.15 ujutru. Zadobila je ozbiljne fizičke povrede. Slučajni prolaznici koji su je primetili na ulici, odveli su je do policijske stanice gde je prijavila krivično delo.

Policija je prošle nedelje objavila video-snimak i fotografije osumnjičenih muškaraca koje su snimile sigurnosne kamere ispred noćnog kluba u Jork ulici.

 

– Verujemo da je reč o muškarcima starim oko 20 godina, koji su povezani sa članovima srpske zajednice – izjavio je detektiv Muileman. – Razlog zbog kojeg verujemo da su muškarci iz srpske zajednice, jeste što se u noćnom klubu održavalo srpsko disko veče. Zbog toga apelujemo na sve one, koji možda poznaju ili znaju nešto o identitetu ovih muškaraca da nas kontaktiraju – apelovao je predstavnik policije.

Za jednog od napadača saopšteno je kako je nosio belu majicu sa kratkim rukavima, srednje je građe i visok oko 177 centimetara. Policija je obavila informativne razgovore sa vlasnikom noćnog kluba, kao i organizatorom disko-večeri. Osobe koje imaju informacije koje bi mogle da pomognu policiji u istrazi treba da se javi službi Crime Stoppers na 1800 333 000.

 

 

Povrede i trauma

Muileman je podsetio i da je silovana devojka zadobila ozbiljne povrede, zbog čega je trumatizovana.

– Ona je ipak nečija kćerka, sestra ili rođak. Naravno, svako bi trebalo da bude obazriv na svoje okruženje, i na opasnost koji vreba tokom noći, zbog čega treba da pazite na svoje prijatelje. Niko nije zaslužio da bude predmet ovakog kriminalnog dela, koje je bilo nasilničko i podmuklo, tokom kojeg devojka nije mogla da se brani.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here