Antić sakrio od javnosti spisak igrača

0

"Za razliku od mojih kolega, prošireni spisak igrača neću obelodaniti javno, već ću ga samo proslediti tamo gde treba", rekao je Antić za "Žurnal".

Antić je u subotu bio u Portugalu, gde je gledao na delu golmana Leirije, Anđelka Đuričića.

 

"Đuričić je ostavio dobar, pozitivan utisak na mene, bez obzira na poraz Leirije. To je bilo, ipak poslednje kolo koje ništa nije odlučivalo, ali Đuričić je, kao što rekoh, branio dobro. Zadovoljan sam …". rekao je Antić pa sada samo ostaje da se vidi da li će selektor pored Stojkovića i Brkića voditi i Đuričića na Mondijal.

 

"Rano je za odluku. Videćemo. Planiram da vodim četiri golmana u Južnu Afriku, a to je realna situacija u kojoj se nalazimo", istakao je srpski stručnjak.

 

Sudeći prema formi golmana u kvalifikacijama za SP i poslednjim prijateljskim utakmicama, za kartu prema Južnoj Africi boriće se Vladimir Stojković (Vigan), Željko Brkić (Vojvodina), Anđelko Đuričić (Leirija), Milan Jovanić (Spartak), Saša Stamenković (Crvena zvezda) i Bojan Isailović (Zaglebje).

 

Ono što se zna to je da će na spisku biti 30 imena, igrača iz čitave Evrope. Antić će na pripremama računati na sve fudbalere koji su izneli kvalifikacije za SP, a biće mesta i za neke nove klince da se nametnu. Domaća javnost najviše priča o malom broju napadača koje imamo u timu. Nikola Žigić i Danko Lazović su se oporavili od sitnijih povreda, a Marko Pantelić je nakon plodne sezone u Holandiji spreman kao ‘zapeta puška’.

 

"Na našu sreću obojica su dobro. Lazović se uspešno oporavlja i možda će odigrati neku utakmicu u Kupu Rusije. Zenit igra 16. maja protiv Sibira," rekao je Antić.

 

Ko je četvrti napadač? Svojim igrama u dresu Vojvodine nametnuo se najbolji strelac domaćeg šampionata Dragan Mrđa, tu su još Lekić, Sulejmani …?

 

Reprezentacija Srbije okupiće se 23. maja u Beogradu, a dva dana kasnije naši reprezentativci otputovaće na pripreme u Austriju. Srbija će 29. maja odigrati u Klagenfurtu prijateljski meč s Novim Zelandom, a 2. juna rival našem timu biće Poljska. Srbija se 3. juna vraća u Beograd, a naš tim će dva kasnije igrati s Kamerunom u Beogradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here