Stanković novinar godine u Hrvatskoj

0

"U Stankovićevoj emisiji, koja je već deset godina jedna od najgledanijih na HTV, pretresa se sve i ništa se ne zaobilazi", navodi se u obrazloženju kandidature.
Hrvatsko novinarsko društvo ističe da je Stanković "neumoran tragač za novinarskom istinom, društveni hroničar i žestoki kritičar političkih i društvenih zbivanja koji je često otvarao teme korupcije i organizovanog kriminala".

Zahvaljujući na nagradi, Stanković je ukazao na loš položaj novinara u Hrvatskoj. On je svojoj TV kući prigovorio što nikad nije direktno prenosila dodelu novinarskih nagrada, iako u programu ima prostora za nagrade glumcima ili muzičarima.

 

Aleksandar Stanković je publici poznat po agresivnom vođenju emisije, zbog čega je sa nekim gostima imao verbalne okršaje, a Emir Kusturica je nedavno prekinuo snimanje emisije s njim.

 

Čestitajući nagrađenima, predsednik Društva Zdenko Duka podsetio je na korupciju koja vlada u novinarstvu, monopol vlasništva, sve jeftinije novinarstvo i na površne, jednostrane i često huškačke informacije, tekstove i priloge, kao i na dugotrajne, često i neuspešne, istrage o pretnjama i napadima na novinare.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here