Kolektivno venčanje 9. maja ispred Starog dvora

0

Sekretarijat za upravu oslobodio je mladence plaćanja takse za matičara, biće im dodeljeni vaučeri za kupovinu nameštaja u iznosu od 300 evra, a za sve one koji dolaze iz unutrašnjosti organizovano je besplatno prenoćište.

Za ovu, 12. po redu manifestaciju, iz budžeta grada obezbeđeno je tri miliona dinara.

"Svadba za maštanje" nalazi se u turističkoj ponudi Beograda i deo troškova za smeštaj mladenaca snosi Turistička organizacija Beograda, rekla je direktorka te organizacije Jasna Dimitrijević.

Ove godine venčava se 17 parova koji očekuju prinovu, a oni će dobiti i kolica za bebe, poklon koji već pet godina zaredom obezbeđuje opština Savski Venac, rekao je sekretar te opštine Nenad Predić.

U okviru manifestacije biće dodeljena i priznanja "Golub ljubavi" namenjena ličnostima iz javnog života koje su učinile nešto za dobrobit mladih.

"Biramo tri do pet ličnosti koji će dobiti priznaje ove godine, predlozi još stižu, a jedan od kandidata je Jelena Janković", rekla je glumica i predsednik Odbora mladenaca Rada Đuričin, podsećajući da su prethodnih godina dobitnici bili teniseri Novak Đoković i Ana Ivanović.

"Za venčanje sledećeg maja prijavilo se već 26 parova, a jedini uslov za kandidate je da im to bude prvi brak. U slučaju da se ne prijavi njih 200, pravo se daje i onima koji žele drugi put da izgovore sudbonosno da", rekao je Tanjugu direktor ove manifestacije Tivi Malčev.

Prvo kolelektivno venčanje 19 parova u Beogradu, održano je 1999. godine, za vreme NATO bombardovanja, a u bivšoj Jugoslaviji takva manifestacija je tradicionalno održavana na Plitvičkim jezerima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here