Stanković: “Šest minuta šoka”!

0

 

"Poslednjih šest minuta meča na ‘Kamp nou’ pamtiću dok sam živ. Nisam mogao da gledam, otišao sam u svlačionicu, a kada sam čuo huk publike posle gola Bojana Krkića, odsekao sam se. Onda je neko ušao i rekao: Poništen je!", kaže Dejan Stanković u intervjuu za "Press".
 

"Kada je Pike dao gol nisam imao snage više da sedim u svečanoj loži. Nas četvorica smo ustali i otišli u svlačionicu. Brzo smo čuli publiku koja je ‘graknula’, u trenutku smo pomislili da su dali i drugi gol. Presekli smo se… Sećam se da je neko istrčao i rekao nam da je gol poništen. Šta ti je fudbal. Kada imaš aktivan rezultat vreme nikako da prođe, a kada ti treba gol, minuti prosto lete… Ma, mnogo je lakše igrati. Koncentrisan si na loptu, igru… Ovako misliš o svakom detalju. Da ne poželiš nikome", priznao je Stanković kome je očigledno bilo teže gledati ovaj meč, nego da je u njemu učestvovao.

 

Iskusni vezista smatra da je trener Žoze Murinjo napravio odličnu taktiku, koja je bila presudna u zaustavljanju Barsine "mašine".

"Protiv njih imaš samo dve opcije. Da igraš kao oni i dobiješ četiri komada, ili da sve radiš suprotno. Mi smo izabrali ovu drugu opciju. Gledao sam utakmicu i video kako navijači, a i takve veličine kao što su Mesi i Ibrahimović, gube strpljenje. Bili su jako nervozni. Murinjo je uradio svoje, ekipu je spremio do perfekcije. Hvala i njemu što mi je omogućio da igram finale Lige šampiona", rekao je Stanković.

 

Kapiten "orova" kaže da je nastala prava ludnica i slavlje nakon velikog uspeha.

 

"Malo sam samo odspavao. Bilo je mnogo borbe, emocija, strasti, kasnije i euforičnog dočeka na aerodromu. Došao sam kući oko pola četiri, seo na krevet i počeo da sređujem misli. Napravili smo ogroman posao. Kada se utakmica završila, svako je trčao za sebe, u svlačionici je bilo ludo, ali u avionu se stišala euforija. Finale Lige šampiona je 22. maja, a do tada imamo još tri finala. Čeka nas Lacio u nedelju, blizu je i finale Kupa Italije protiv Rome. Možemo da osvojimo sva tri trofeja i da zaista uđemo u istoriju. To bi onda bio san", dodaje Stanković.

 

 

Trener fudbalera Intera Žoze Murinjo kaže da mu je poslednji sudijski zvižduk u sredu uveče i momenat kada su zvanično eliminisali Barselonu najznačajniji u karijeri, slađi i od osvajanja Lige šampiona sa Portom.

 

"Ovo je najlepši poraz mog života… Bila je ovo izuzetna utakmica. Protiv Barselone je teško igrati i sa 11 igrača, a eliminisati je sa 10 – to je već istorijski podvig", kazao je Murinjo.

 

On će 22. maja u Madridu predvoditi Inter u finalu sa Bajernom iz Minhena, prvom posle 38 godina.

 

"Bajern je klub sa bogatom tradicijom, u sastavu ima odlične igrače. Biće to sjajno finale. Šteta što Mota i (Frenk) Riberi neće igrati", naveo je Murinjo, koji će pokušati da Interu donese prvu titulu kontinentalnog šampiona od 1965. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here