Poruke ljubavi iz Toronta

0

Počasni gosti: Marta i Branko Dašić sa Radom i Radetom Mićićem na humanitarnoj večeri u Misisigi

Sestra i brat, kako su "Vesti" već pisale, bili su u gostima kod nekoliko naših porodica u širem regionu Toronta.

 

Njihov boravak u Kanadi organizovali su poznati humanitarni radnici Rada i Rade Mićić uz pomoć Humanitarnog fonda "Stara Raška".

 

Humanost

Na humanitarnoj večeri, održanoj pre desetak dana u pred prepunom salom Srpskog centra u Misisagi, na kojoj su mali Dašići bili počasni gosti, organizatori večeri, Rada i Rade Mićić, u saradnji sa Humanitarnim fondom "Stara Raška", nastavili svoje višegodišnje angažovanje na prikupljanju sredstava za pomoć deci, starima i siromašnim porodicama na Kosovu i Metohiji.

 

 

Marta i Branko bili su počasni gosti na humanitarnoj večeri za Kosovo i Metohiju, na kojoj je sakupljeno 15.000 dolara za pomoć najugroženijima u pokrajini.

 

Porodice kod kojih su mališani bili u gostima: Lolić, Papić, Tubić, Lazendić, Mićić, ali i mnogi drugi pripremili su poklone u garderobi i igračkama za svih deset mališana, koliko ih sada ima u Brestoviku.

Branko i Marta su svojim drugarima u selu odneli i novčane poklone – svako dete u Brestoviku dobiće po 50 evra kao izraz pažnje i ljubavi srpske zajednice Toronta i okoline.

– Tim skromnim poklonima mi smo hteli da pošaljemo poruku ljubavi toj dečici, povratnicima na ognjišta svojih roditelja. Hteli smo da im kažemo da ima neko u dalekom svetu ko misli na njih i njihove sunarodnike, a njima tamo na Kosovu lepa reč i razumevanje jednako nedostaju kao i bolji uslovi života, sigurnost, posao.

 

Vidite sad ovaj nasilni prekid u mobilnoj telefoniji. Sad su ti ljudi potpuno odsečeni od Srbije, od ostatka sveta – sa zabrinutošću govori Rada Mićić.

Ona dodaje da su Dašići odlično podneli put i da s velikim nestrpljenjem i radošću iščekuju da vide svoje roditelje i brata i sestru.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here