Raskrinkana bugarska firma za prodaju narkotika

0

 

 

Bos je stirkno pratio obim prodaje i ukoliko je prihod bio manji, preduzimane su odgovarajuće mere, a odgovorni za loše finansijske rezultate kažnjavani, piše sofijski dnevnik "24. časa", pozivajući se na istragu.

 

Nedeljno je Bereta od prodaje zarađivao oko 200.000 leva (sto hiljada evra), a njegov "menadžer" Martin Stankov-Rašo oko 20.000 evra.

 

Tužilaštvo će protiv Zlatomira Ivanova, poznatijeg kao Bereta i još 20 osoba pokrenuti sudski postupak, a za ostalim osumnjičenima – Rašom, Antonom Savovom – Mamatom, Genčom Romanskim i Rosenom Petrovom se traga.

Razvoj Firme počeo je 2003. godine, kada su sa bugarskog narkotržišta nestali najveći bosovi Konstantin Dimitrov – Samokovac i Metodi Medodiev – Ilijanski. Prvi je ubijen, drugi je nestao.

 

Prema istrazi, Firma je do hapšenja Berete 6. februara 2009. godine bila najmoćnija narkoorganizacija u Bugarskoj, a svoj uspeh mogu da „zahvale“ i fondu "Policijska zaštita“ za koji su svakog meseca odvajali oko 100.000 evra.

 

Firma je radila po strogo utvrđenoj hijerarhiji, sa tačno određenim funkcijama svakog člana. Niži članovi nisu mogli da dođu do glavnih bosova, a većina njih nije poznavala Beretu.

 

"Službenici" Firme stalno su menjali telefonske brojeve. Pored Sofije, Pernika i Samokova, Firma je otvorila ekpoziture i u Botevgradu, Ruseu, Vidinu, Montani, Lomu, Silistri, Plevenu, Plovdivu, Trojanu, Blagoevgradu. Dileri su prodavali sve vrste narkotika – heroin, kokain, marihunu, amfetamine. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here