Njujork najbolji grad za muškarce

0

Prema istraživanju portala za muškarce "Askmen.com", Njujork je uprkos svetskoj recesiji koja pogađa i SAD proglašen najboljim gradom za mušku populaciju.

 

U istraživanju su rangirani gradovi za život, rad i zabavu muške populacije, uzimajući u obzir broj dana godišnjeg odmora, stopu nezaposlenosti, troškove života, broj novih restorana i klubova, ali i, što se pokazalo bitnim, srazmeru broja muškaraca i žena u gradu.

 

Na prvom mestu je Njujork, na drugom Melburn, na trećem Tokio, a najboljih pet zaokružuju Madrid i London.

 

Sociolog Mihael Kimel, sa Univerziteta u Njujorku, nije iznenađen pobedom ovog grada.

 

"To je druga strana fenomena „Seks i grada“. Njujork je magnet za slobodne, sposobne, obrazovane i zanimljive žene, a to je jedan od bitnih razloga što je dobro biti muškarac u ovome gradu", ističe on.

 

Glavni urednik portala "Askmen.com" Džejms Basil ističe da muškarci, kada je reč o kvalitetu života u gradu, ne cene iste stvari kao žene. Ipak i ovu listu, smatraju neki mediji, treba uzeti sa rezervom.

 

Na primer, među 29 najboljih gradova nalazi se i glavni grad Kolumbije Bogota, koja inače asocira na narkokartele, a ne na ugodan život, ali zato na popisu nema Rima i Praga. Na popisu nema ni jednog grada iz Meksika, ali ni brazilskog Rio de Žaneira.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here