Na motoru po blagoslov

0

– Ovo je nešto uobičajeno što činimo na otvaranju svake sezone. Posle nedeljne molitve, na put sam krenuo mnogo ispunjeniji, lakši i zadovoljniji, a uz Božji blagoslov i mnogo sigurniji – kazuje nam najstariji član "Serbijan bajkersa", 57-godišnji Dušan Miladinović.

 

On dodaje da u Švajcarskoj živi i radi trideset godina, ali se tek pre deset godina rodila ljubav prema "dvotočkašima".

 

GODINE NISU BITNE: Dušan Miladinović

– Svi znamo koliko je naša domovina lepa, ali dosad nisam znao koliko Švajcarska ima prirodnih lepota. Ovu zemlju upoznao sam poslednjih godina od kada krstarim na motoru. To su doživljaji koji se nikad ne zaboravljaju – dodaje Miladinović.

Posle molitve, tridesetak motorista krenulo je jedan za drugim rutom Ebikon, Cug, Kisnaht, Unteregeri, Pfefikon, Silbruk… da bi na kraju stigli u Afoltern am Albis. U svom kafe-baru "Tim Out" dočekao ih je vlasnik i sponzor Raša Milovanović. Članovi "Serbijan bajkersa" organizovali su ukusnu večeru, a Raša ih je počastio pićem i muzikom.

– Jedva smo čekali ovaj lepi, sunčani dan. Ove godine proleće kasni skoro mesec dana. Budući da na brdima još ima snega i da ne možemo da provozamo naše "ljubimce" starim stazama, iskoristili smo priliku da jezdimo drumovima centralne Švajcarske – zadovoljno govore Radiša i Cana Miletić, rodom iz Kruševca.
 

U Švajcarskoj, kako su "Vesti" već pisale, postoji nekoliko desetina moto-udruženja sa prostora bivše "Juge". Jedan od njih je i pomenuti klub, koji broji 40 članova.

 

 

Zabava u Holchojzernu

Motoristi su se razišli sa željom da ih i ovog vikenda posluži lepo vreme. Društvo u subotu, 1. maja organizuje veliki moto-skup u Holchojzernu, kod Rotkrojca. Ovu manifestaciju zabeležiće i reporteri "Vesti".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here