Ambasadorka Kube u Jagodini

0

Jagodina počašćena posetom: Dragan Marković Palma
 

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini, ambasadorka Mercedes je izrazila želju za proširenje saradnje Kube sa što više krajeva u Srbiji, kao i "međupartijsku saradnju sa Jedinstvenom Srbijom" koju predvodi gradonačelnik Jagodine Dragan Marković – Palma.

 

"Kuba je mala zemlja, nije razvijena i još je u blokadi, ali isto kao i Srbija, kao srpski narod, veoma je prijateljska i gostoljubiva", rekla je ambasadorka Mercedes.

 

"Gospodin Marković i ja razgovarali smo o mogućnostima saradnje u biotehnologijama, turizmu, kulturnoj razmeni i dogovorili neke konkretne stvari", dodala je ona.

 

"Bila sam na godišnjoj skupštini Jedinstvene Srbije i dobro sam upoznata sa dostignućima u socijalnoj sferi Jagodine i socijalnim programom koji gospodin Marković sprovodi u ovom gradu", rekla je ona.

 

Marković je istakao da je "Jagodina počašćena posetom gospođe Mercedes", uz ocenu da Srbija i Kuba imaju veoma dobru, dugogodišnju saradnju u svim oblastima života.

 

"Kuba je dogogodišnji prijatelj Srbiji, nije priznala jednostrno proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije", rekao je Marković zalažući se za jačanje ekonomskih veza dve države.

 

Ambasadorka Kube u pratnji Markovića i predsednika Gradske skupštine Jagodine Ratka Stevanović, razgledala je Akva park, Muzej voštanih figra, ZOO vrt i druge turističke i istorijske znamenitosti Jagodine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here