Doleteo prvi avion iz Barselone

0

Let Španija – Srbija: prvi put posle 18 godina

Kako su istakli predstavnici kompanije na konferenciji za štampu u hotelu "Hajat", letovi na liniji Barselona-Beograd obavljaće se tri puta nedeljno – utorkom, četvrtkom i subotom, dok će na liniji Madrid-Beograd biti organizovani dva puta nedeljno – petkom i nedeljom.

Oni su istakli da je ovo istorijski dan, s obzirom na to da se prvi put posle 18 godina ponovo uspostavlja avionska linija između Španije i Srbije.

Promotivne cene kreću se do 280 evra i važiće do jula. Cene zavise od sezone i broja mesta u avionu, a, kako su istakli, najskuplja karta od Beograda do Barselone u ekonomskoj klasi iznosi 1.160 evra.

Već je pokazano veliko interesovanje za te letove, tako da su do juna kapaciteti već popunjeni 68 odsto, što je izuzetno visoko, a u sezoni se očekuje 75 odsto.

"Span air" ima 36 aviona, a prošle godine prevezao je više od osam miliona putnika i ostvario promet od 670 miliona evra.

Kompanija je osnovana 1986. godine, a prvi čarter let imala je 1988. i od tada je prevezla 112 miliona putnika.

Španski ambasador Domingo Lasio de Espanja rekao je da će uspostavljanje linije doprineti još većem zbližavanju dve zemlje i otvaranju novih mogućnosti za poslovnu saradnju.

Predstavnike "Span aira" i španske novinare pozdravio je i potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić koji je rekao da je otvaranje linije mnogo više od avionskog prevoza, podsetivši da su građani Srbije posle ukidanja viza ponovo dobili slobodu da putuju po Evropi.

On je izrazio očekivanje da će sada i mnogo više kompanija iz Španije doći u Srbiju da započnu posao i da će doći dosta turista koji će u Srbiji uživati isto onako kao što i Srbi uživaju u Španiji.

"Span air" je procenio da će od Barselone do Beograda ove godine imati oko 34 i po hiljade putnika, ali i da će se taj broj u naredne tri godine povećati za 25 odsto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here