Ceo Roršah na Aranđelovdanu

0

Prota Ljubomir Kotarčić osveštava slavska znamenja
 

Članovi i prijatelji udruženja okupili su se ovim povodom u velikom broju, a slavski kolač je osveštao i lomio, uz domaćine slave, prota Ljubomir Kotarčić iz Sent Galena.

 

Domaćin slave bila je porodica Milutinović, Srđan i Jasmina sa sinom Đorđem i bakom Mirjanom, rodom iz Bresja kod Svilajnca. Posle okretanja slavskog kolača domaćin Srđan Milutinović se poljubio s novim domaćinom i predao mu deo slavskog kolača. Novi domaćin je porodica Kalinić, Radiša i Gordana sa decom Dijanom, Kristijanom i Denisom, koji su rodom iz Stamnice kod Petrovca na Mlavi.

Prota Ljubomir je pripovedao gostima ko je bio Sveti arhanđel i naglasio da članovi ovog udruženja treba da budu srećni što slave Aranđelovdan, a folklorašima je zaželeo još puno uspeha u radu.

– Kao i svake godine slavimo klupsku slavu, sakupili smo se u velikom broju i zbog toga sam veoma zadovoljan – izjavio je predsednik ovog udruženja Dragan Radisavljević.

– Spremali smo slavu kako i priliči, a zahvalio bih svim gostima što su došli – izjavio je domaćin slave Srđan Milutinović.

– Velika nam je čast što smo sledeće godine domaćini slave, verujem da će i sledeće godine gosti doći u ovako velikom broju – kaže Radiša Kalinić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here