Južni tok Rusiji trenutno nepotreban

0

Rusija je odredila prioritete, a to nije Južni tok
 

"Ako te potražnje ne bude, nećemo ga graditi", rekao je Ulokajev. "Ali, u tom slučaju, rizik kršenja garancija isporuka treba da prezume na sebe onaj ko odbacuje takvu mogućnost", dodao je ruski ministar.

 

Vedomosti onlajn u tekstu pod naslovom "Južni tok više nije potreban" navodi da se eksperti sa njim slažu, jer je za Rusiju sada prioritet istočni pravac, odnosno Kina i da u uslovima krize ima smisla odbaciti Južni tok kao suvišnu infrastrukturu.

 

Taj ekonomski dnevnik piše i da u Ministarstvu energetike Rusije za sada ne komentarišu situaciju, a da su u Gaspromu odbili da komentarišu izjavu Ulokajeva. U Gaspromu, kako piše dnevnik, kažu da je projekt u aktivnom stadijumu, da se vode pripremni radovi za izgradnju kako ispod mora, tako i na nadzemnom delu.

 

Šef Fonda za nacionalnu energetsku bezbednost Rusije Konstantin Simonov izjavio je da se u sadašnjoj kriznoj situaciji postavlja pitanje prioriteta. "Sada je prioritet izgradnja gasovoda ne u Evropi, nego u Aziji", rekao je Simonov.

 

Prema njegovim rečima, Ulokajev predstavlja finansijsko-makroekonomski blok, i njegova logoka se razlikuje od logike Gasproma. "Njegova logika je da treba minimizirati troškove za infrastrukturu", dodao je Simonov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here