Otvorimo srca Isusu

0

"Treba da mu prinesemo sebe, da mu otvorimo svoj život, da napravimo mesta za njega jer nam novorođeni Gospod i ove nastupajuće godine pruža priliku i nudi nam mogućnost da se useli u nas. Kao što reče: 'Ja stojim na vratima i kucam; ako ko čuje glas moj i otvori vrata, ući ću k njemu i ješću s njim – i on sa mnom'", naveden je stih iz Otkrivenja 3,20.

U Sidneju, "Vesti" su uz Badnje veče posetile parohiju Svetog Nikole u Blektaunu, gde je, u veoma posećenom hramu, službu predvodio paroh, jerej Đorđe Veselinović.

Ovo je bio svečan i radostan dan za mnoge. Primetan je bio veliki broj mladih, a stizale su i po tri generacije jedne porodice. U jednoj grupi, bili su baka Radmila Mirjanić, njen sin Zoran i supruga Lien i njihova deca Stefan i Nataša. Bili su sa prijateljicama Bogdankom šteta i Branom Sopenić koja je dovela unuke Entonija i Anđelinu.

Paljenjem badnjaka i čestitkama, najavljen je još jedan pravoslavni Božić i poručeno da "jedino ako prinesemo (Hristu) sebe, moći ćemo od sveg srca radosno i istinski klicati: 'Mir Božji, Hristos se rodi'".

Istinska vera

"U svetu lišenom lepote dominiraju materijalno bogatstvo i duhovna beda. Vidimo nepravdu i sukobe na sve strane i sve (poruke) koje smo danas rekli, neki će čuti ili kao nerazumljivo ili kao daleko i nedokučivo. Oni malobrojni koji uživaju u materijalnim dobrima uglavnom postaju drugi Irodi i iskorištavaju ugnjetene", poručeno je uz Božić u hramovima Slobodne SPC za Australiju i Novi Zeland.
Kao suprotnost stanju sveta, u ovoj poslanici kao jedini mogući lek ponuđena je – istinska vera.

"Vera bez oklevanja i bez ljudskog mudrovanja, vera koja daje krila umu i vodi duh da se uzdigne do visina koje je teško opisati, vera koja proslavlja Bogomladenca i prinosi mu na dar pokajanje i vrline, dela ljubavi prema Bogu i prema ljudima – takva vera priziva neizrecive darove Božije i na takvu veru se izliva blagoslov."

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here