Sindikati: Tadiću, ispravite grešku sa “Telekomom“

0

Predsednik Srbije Boris Tadić
 

"Konfederacija slobodnih sindikata okuplja preko 200.000 članova i obraća vam se kao odgovornom čoveku i domaćinu da preispitate stav Vlade Srbije u vezi sa novom privatizacijom najuspešnije srpske kompanije Telekom Srbija", navedeno je u pismu.

 

Konfederacija sindikata navodi da svi argumenti na koje ukazuju negove članice, reprezentativni sindikati u "Telekomu", a "koje podržava i stučnja i šira javnost", idu u prilog tome da Srbija treba da ostane većinski vlasnik te kompanije.

 

Kako je navedeno u pismu, na juče održanoj sednici predsedništva tog sindikata jednoglasno je doneta odluka da Konfederacija podržava sve akcije koje će sindikati preduzeti u odbrani svog stava.

 

"Kao najuticajniji predstavnik vladajuće koalicije imate priliku da ispravite verovatno najveću grešku u privatizaciji srpske privrede", istaknuto je u pismu upućenom predsedniku.

 

"Na taj način bi vladajuća koalicija, predvođena Demokratskom strankom, pokazala da odgovorno zastupa strateške državne interese i da ipak može da se izbori sa svim iskušenjima koje nam je donela svetska ekonomska kriza i jedna pogrešno vođena ekonomska politika u prethodnom periodu", zaključeno je u pismu upućenom predsedniku Tadiću.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here