Raspevani zemljaci kod “Sloge”

0

Naši iz Nemačke

Na ulazu je sve goste sa osmehom, a dame i sa ružom dočekivao predsednik ovog udruženja Slobodan Pančić. Od samog početka programa estradni umetnik Milomir Miljanić i Krajiška grupa "Laste Vrbanje" uspostavili su prisan odnos sa publikom, koja je svaku novu pesmu pozdravljala burnim aplauzima i pevanjem "u horu", pa ne čudi da je zabava potrajala do ranih jutarnjih sati.

Stoja Majić i Ranka Jokić "potegle" su iz Beltforda u Francuskoj i došle sa još deset drugarica da slušaju Miljana i Krajišnike. Rekoše nam da najradije slušaju pesme sa ljubavnim temama, jer se tako lepo opuštaju i bar na trenutak zaborave na probleme svakodnevnice.

 

Gošća iz Francuske obožava Miljana

Našu grupu, koja je iz Koblenca i Baden-Badena došla na ovu zabavu, organizatori nisu izneverili.

– Lepo smo se družili i uspostavili nova prijateljstva. Sigurno je da ćemo ponovo doći – rekoše nam Mile Jović i Janko Štrbac iz Koblenca.

 

Ruže za svaku damu

– U poseti sam, posle punih 15 godina, kod ćerke Milje i zeta Todora Pajića. Prvi put sam na srpskoj zabavi u tuđoj zemlji, i mogu vam reći da se ovde, okružen zemljacima i uz u našu pesmu i igru, osećam kao da sam u svom Kraljevu – kaže Veselka Dinjić, dodajući da će svima u Srbiji pričati kako naši "Švajcarci" neguju u pečalbi svoj jezik i kulturu, a i lepo se druže i zabavljaju.

 

 

Bilo je odlično

– Imali smo se čemu radovati jer su broj prisutnih i njihovo raspoloženje u sali najbolji pokazatelj da je svima bilo lepo večeras – zadovoljno je konstatovao predsednik kluba domaćina, Slobodan Pančić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here