Fudbaleri dvorili dame

0

Dobri kelneri: Predsednik kluba Trifunović i kapiten Dalibor Đuranović
 

Pošto su u ovom delu Švajcarske srpske zabave veoma retke, fudbaleri, na čijem čelu su predsednik Predrag Trifunović i trener Duško Đuranović, imali su obavezu više da opravdaju očekivanja gostiju i posetilaca.
 

Značaj

"Ova zabava nam je od velikog značaja. U prvom planu je bila želja da počastimo dame, a u drugom da se predstavimo novima članovima", kazao je predsednik Predraga Trifunović, zahvaljujući se svim učesnicima.

A da su u tome u potpunosti uspeli, za "Vesti" svedoče Mile Paspalj i Jovo Čupić koji su u Bil, samo zbog ove zabave, sa svojim suprugama "potegnuli" čak iz Žnije, unapred uvereni da će se dobro zabaviti. Da je zaista tako i bilo, dovoljno govori činjenica da su rezervisali mesta i za iduću godinu.
 

Najbliže komšije, članovi KUD-ova "Biseri" iz Berna i "Petar Kočić" iz Deredingena, obradovali su publiku "Igrama iz Bačke i Modriče". Predsednici dva društva, Dragan Nikić i Radislav Šarčević, razgovarali su o načinima da sledeće godine folklorna sekcija bude osnovana i pod krovom kluba domaćina priredbe.
 

Recitacije

Đaci Dopunske škole iz Bila, koju vodi prof. Jasmina Delčić, obradovali su mame lepim recitacijama, a one su sa suzom u oku upijale svaku reč svojih mališana.

– Mojim je igračima ovaj vanredni "konobarski trening" dobro došao. Umesto da sede i odmaraju se na zabavi, svaki od njih je večeras prepešačio po sali barem nekoliko kilometara – kroz smeh konstatuje trener Duško Đuranović. On je iskoristio ovu priliku i pozvao sve navijače da dođu na prvu prvenstvenu utakmicu koja se igra 28. marta u Bilu.
 

Zdravka Tadić, rodom iz Vršca, inače ekonom kluba, bila je takođe zadovoljna jer, kako nam je objasnila, "već deset godina nije bila tako lepo počašćena". Iskoristila je priliku da putem "Vesti" pozove i žene da nedeljom, umesto da vreme provode iza šporeta, izađu na svež vazduh i druže sa na utakmicama svog kluba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here