IV: Jelena u polufinalu

0

Šesta nositeljka je za sat i 42 minuta igre savladala 23. kosturašicu Alisu Klejbanovu rezultatom 2:0, po setovima, 6:4, 6:4.

 

Pored toga što je izjednačila najbolji rezultat na turniru u Kaliforniji iz 2008. godine, Jankovićeva je poravnala i međusobni skor u pobedama sa Klejbanovom (2:2).

 

Srpkinja je bila bolja protivnica u prvom setu, a za osvajanje joj je bio dovoljan jedan "brejk", i to u trećem gemu. Pored toga Jelena je spasila sve četiri "brejk" lopte.

 

U drugom setu Klejbanova dolazi do osetnije prednosti kada oduzima servis Srpkinji u petom gemu. Naredni gem Ruskinja "potvrđuje brejk" za 4:2, ali od tog trenutka Jelena ulazi u seriju odličnih udaraca i potpuno preokreće tok meča u svoju korist. Uzima naredna četiri gema i dolazi do zaslužene pobede.

 

"Sada sam prava ja, napredujem i moja igra dobija obrise iz vremena kad sam bila prva na svetu. Na ovakvim turnirima vam sa svakom pobedom raste samopouzdanje“, rekla je naša teniserka.

 

Srpkinja će u meču za finale Australijanka Samanta Stosur pošto je jutros savladala Mariju Hose Martines iz Španije sa 6:3, 7:6 (9:7).  drugom polufinalnom meču sastaće se Karolina Vozniacki iz Danske i Poljakinja Agnješka Radvanska.

 

Jelena je plasmanom među četiri najbolje zaradila 150.000 dolara i 450 WTA poena. Pobednici turnira pripašće ček na 700.000 dolara  i 1000 poena, dok će poražena inkasirati 350.000 dolara  i 700 poena za WTA listu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here