Fejt smenjuje kosovske ministre

0

List je naveo da se radi o moćnoj političkoj ličnosti, koja upravlja vrlo važnim resorom u Tačijevoj vladi. On je osumnjičen da je prisvojio desetine miliona evra, a dosije sa podacima u vezi sumnje za tog ministra predat je i Tačiju i Euleksu.

 

 

Piter Fejt
 

 

Portparol ICO-a Endi Mekgafi je potvrdio navode izvora lista.

"Nemam ništa da dodam onome što je već javno rekao Fejt. Sve institucije treba da izvršavaju svoje zadatke", rekao je Mekafi.

Direktor Agencije za borbu protiv korupcije na Kosovu Hasan Preteni juče je izjavio da je tokom 2009. godine korupcija na Kosovu porasla 36 odsto u odnosu na 2008, ističući da je dobijanje poslova na tenderima najupečatljiviji primer korupcije.

Portparol vlade Memlji Krasnići ponovo je negirao da je bilo ko tražio od premijera Tačija razrešenje osumnjičenog ministra i insistirao na reakciji pet uticajnih zapadnih zemalja koje su negirale navode "Kohe ditore" da je bilo ko od premijera tražio razrešenje nekog ministra.

"Ja se nadam da će i ICO u svojoj reakciji pokazati da su ovo izmišljotinje", rekao je on.
U tekstu objavljenom u sredu, list je izvestio da je međunarodni faktor tražio razrešenje dužnosti jednog od ministara u vladi. Tu informaciju je listu potvrdio i izvor blizak međunarodnmo faktoru, a juče je ona ponovo potvrđena.

Istragu protiv jednog ministra iz Tačijeve vlade nije negirala ni portparolka misije Euleks Karin Limdal, ali je dodala da Euleks ne komentariše istragu.
"Kao što znate, na osnovu jednog opšteg pravila, Euleks ne može davati nikakve informacije o licu koje je pod istragom, bez obzira da li je ono u svojstvu osumnjičenog ili svedoka", kazala je Limdal.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here