Oduševili gosti iz otadžbine

0

Pored domaćina "Karađorđevića" na folklorijadi su učestvovali i KUD "Kaonički izvor" iz Kaonika, KUD "Branko Radičević" iz Beča, KUD "Delije" iz Kufštajna i KUD "Jugos" iz Minhena. Folklorijada je imala takmičarski karakter, pa je održano takmičenje u dečjoj i konkurenciji odraslih.

DOMAĆINI I TAKMIČARI: SKU "Karađorđevići

Žiri u sastavu Mićo Aksentijević (Nirnberg), Ivica Zlatanović (Minhen) i Lean Lazić iz Švajcarske pratio je nastupe svih grupa igrača i proglasio po tri najuspešnije grupe u obe konkurencije. Prvo mesto u konkurenciji malih igrača osvojili su članovi KUD "Jugos" (Minhen), drugo KUD "Branko Radičević" (Beč), a treće mesto pripalo je KUD "Delije" (Kufštajn) . U konkurenciji odraslih prvo mesto pripalo je KUD "Branko Radičević" (Beč), drugo mesto podelili su SKU "Karađorđevići" (Nirnberg) i KUD "Jugos" (Minhen), a treće KUD "Delije" (Kufštajn). Najbolji igrači u takmičarskoj konkurenciji dobili su pehare domaćina.
 

ZASLUŽILI SIMPATIJE: Mali igrači folklora

U revijalnom delu folklorijade nastupili su orkestar i dve igračke grupe KUD "Kaonički izvor". Svi učesnici dobili su zahvalnice, kao i pokrovitelji ove uspešno organizovane manifestacije koja je okupila skoro hiljadu učesnika i gostiju. Program koji je vodila Sanela Josić počeo je pevanjem himne "Bože pravde", a predvodili su članovi SKU "Karađorđevići". U ime organizatora učesnike i goste pozdravio je predsednik "Karađorđevića" Milenko Arsić, a onda su članovi pevačke grupe njegovog društva zajedno sa folklorašima izveli više srpskih izvornih narodnih pesama uz odgovarajuću scenografiju, što je oduševilo učesnike i goste na folklorijadi.
 

Treba reći da je narodni orkestar KUD "Kaonički izvor" neumorno svirao prateći igru folkloraša, ali i brinuo za dobro raspoloženje publike koja se zajedno sa folklorašima hvatala u kolo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here