Tipsarević nadigrao Mareja

0

 

Posle velike borbe u prvom setu Tipsarević je uspeo da u taj-brejku bude prisebniji i dobije taj deo meča rezultatom 7:3 za vođstvo od 1:0. Prednost Tipsarevića je uticala na Britanca koji je nastavak meča odigrao pod velikim pritiskom. Ipak, u drugom delu uspeo je da vrlo brzo uzme brejk, povede sa 4:2, i potom privede set kraju za izjednačenje – 1:1.

 

U trećem odlučujućem setu Tipsarević je odigrao sjajno, državši kontrolu od početka do kraja. Odmah je uzeo servis, zatim došao do velike prednosti od 3:0 i 4:1. Kod rezultata 5:3 servirao je za pobedu, ali je izgubio servis i tako ostavio Mareja i dalje u meču. Ipak, Srbin je uspeo da odmah uzvrati brejkom i dođe do velike pobede.

 

"Sigurno je da mi je ovo jedna od najvećih pobeda u karijeri. Za mene je Marej jedan od najvećih kandidata da bude najbolji teniser sveta na kraju sezone, i igrač koji ima najbolji bekhend u svetskom tenisu. Rekao sam sebi da moram da ostanem pribran i iskoristim sve šanse koje mi se ukažu. Uspeo sam u tome i veoma sam srećan", izjavio je Tipsarević posle meča.

 

Tipsarević će u četvrtfinalu igrati protiv Rusa Mihaila Južnjog, koji je ranije danas pobedio Nemca Bjerna Faua sa 7:6 (7:2), 6:4. 

 

Ranije danas Novak Đoković je u srpskom derbiju nakon dosta muke uspeo da pobedi Viktora Troickog sa 2:1.

 

Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2.230.000 dolara.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here