Pesma se čula do Golije

0

Domaćini su sa tri bratska društva "Sveti Sava" ( Cug), "Izvor" (Sent Galen), "Nikola Tesla" (Cofingen) odigrali osam koreografija iz Srbije i Republike Srpske koje su bile sve lepša od lepše.

Slavljenici, članovi složnog društva postigli su da za samo četiri godine od osnivanja budu cenjeno i rado viđeno kako u Lucernu, tako i kod svih naših društava širom Švajcarske.
 

Sonja Rašović i Milica Vuković mlade voditeljke u ime svih prisutnih pozdravile su estradnog umetnika Radu Ilića i orkestar "Šumadiju". Ilić je rodom iz Raške oblasti kao i većina članova društva, a kada je zapevao pesmu "Vite jele Golije" sala je uzavrela od apaluza.
 

Program su nastavili mladi folkloraši domaćini igrama iz "Leskovca", a potom je družina "Izvora" iz Sent Galena odigrala je koreografiju iz Dimitrovgrada sa 14 parova što je publika pozdravila frenetičnim aplauzima.
 

– Puno mi je srce kada vidim ovu lepotu, ovoliko Srba u sali, a mladi vode "kolo" – nasmejan od sreće reče predsednik Milder Nerandžić.
 

Njegov zemljak Grozdo Ristanović iz Sent Galena dodade da se oseća kao da je na Goliji, Brusu, Sjenici ili Novom Pazaru…
 

U drugom delu programa članovi dečje grupe "Rasa" nagradili su buketom cveća svoju, kako kažu najbolju učiteljicu Sofiju Mičić, koja ih uči svakom koraku. Bukete dobilo još nekoliko majki koje se najviše brinu od deci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here