IMVU – Facebook u 3D verziji

0

Da bi koristili IMVU potrebno je da sa zvaničnog sajta skinete besplatni softver koji će vam omogućiti da se uključite u specijalna 3D okruženja u kojima možete da upoznajete druge ljude.

 

Početna stranica je slična sajtu MySpace, ali program radi kao kombinacija igara facebook i Second Life, pošto imate opcije da pišete blog, komentarišete, dodajete prijatelje, kao i da menjate izgled svoje strane, ali i svog avatara, piše "24 sata".

 

Na početku možete da birate svoj izgled, koji kasnije možete da sređujete, ali za to morate da platite. Postoje dva načina plaćanja u mreži IMVU – kreditima (koje kupujete za novac preko kreditne kartice oko dva i po dolara za 5.000 kredita) i "preditima" (koje dobijate besplatno kada se učlanite u mrežu).

 

Sređivanje avatara dosta liči na neke igre, najviše na "Sims", pa tako možete da birate: ten, oblik lica, frizuru i odeću koju ćete nositi. Nakon toga imate kratak tutorijal kako biste saznali na koji način se krećete i kontaktirate sa drugim učesnicima. Možete da birate i dodatne akcije koje vaš avatar može da radi, poput brejkdensa, kašljanja, čak i povraćanja, ako vam to odgovara.

 

Ipak, opciju koju svi korisnici najviše koriste je izbor "raspoloženja" poput besa, stidljivosti, umora i naravno sklonosti ka flertovanju. Koju god opciju da izaberete, to se vidi na licu vašeg avatara.

 

U mreži IMVU posedujete i svoju kuću koju možete opremati i koju možete seliti kako vama odgovara, a takođe možete posedovati kućnog ljubimca, a izbor je širok: od psa do goblina.

 

Velika većina IMVU koristi za flertovanje, ali možete pronaći i nekog sa kim ćete jednostavno razgovarati o drugim temama. Način upoznavanje je takođe zanimljiv, od plesa, ludog rukovanja, pa sve do poljupca. Postoji i opcija za "starije od 18", koja uključuje ozbiljnije sadržaje, ali za njih morate da platite dodatno.

 

Dobra strane ovog programa jeste njegova originalnost, veliki broj opcija, kao i to što je besplatan, dok s druge strane može biti veoma zarazan, a neretko "zabaguje" što vas može prilično iznervirati.

 

Teško da će IMVU prestići neke od vodećih soc-mreža (barem ne u skorije vreme), ali sa svojih sedam miliona korisnika otvara vrata novim idejnim rešenjima.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here