Umro čekajući smrtnu kaznu

0

Viva Leroj Neš

Zatvorska služba savezne države Arizona je saopštila da je Neš preminuo krajem prošle nedelje u državnom zatvoru u Florensu. Nešov kriminalni dosije datira od tridesetih godina prošlog veka, a u međuvrmenu postao je gluv, uglavnom slep, obogaljen i mentalno oboleo.

 

Rođen je 1915. godine, odrastao je u južnom delu države Juta, a prvi put je poslat u zatvor Livenvort u Kanzasu 1930. godine zbog oružane pljačke. Zbog napada na policajca 1947. godine proveo je 25 godina u zatvoru. Posle te kazne osuđen je na dve doživotne kazne zbog pljačke i ubistva u Solt Lejke Sitiju, ali je pobegao iz zatvora u oktobru 1982. godine.

 

Tri nedelje kasnije u novembru 1982. godine je upao u prodavnicu, gde je ubio prodavca. Kasnije je uhapšen i osuđen za prvostepeno ubistvo, oružani napad, težak napad i krađu i konačno, osuđen na smrt 1983. godine.

 

Vrhovni sud Arizone potvrdio je presudu 1985. godine, a Neš je posle toga podneo niz neuspešnih žalbi državnom i saveznom sudu. Njegova poslednja žalba je podneta 2006. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here