Far: Borba protiv terorizma trajaće decenijama

0

Svedočeći na zatvorenoj sednici Komiteta za unutrašnje poslove donjeg doma parlamenta, Far je rekao da će se imena terorističkih grupa menjati, ali da će opasnost od terorizma trajati, preneo je "Dejli telegraf".

 

Far tvrdi da će Al kaida nadživeti Osamu bin Ladena: Teroristi Al Kaide

 

"Moguće je da ćemo za 10 godina biti suočeni sa nekom organizacijom koja je zamenila Al Kaidu i u kojoj se nalaze neki drugi ljudi", ali pretnja po bezbednost Britanije će ostati ista, rekao je Far.

 

On je ocenio da će Al Kaida verovatno nadživeti Osamu bin Ladena i njegovog zamenika Ajmana al Zavahirija.

 

Faruk Abdulmutalab

 

Stavovi Umara Faruka Abdulmutalaba, Nigerijca koji je na Božić prošle godine pokušao da obori američki avion na putu za Detroit, navodno su radikalizovani upravo u Londonu, gde je boravio kao student između 2005. i 2008. godine.

Abdulmutalab je bio predsednik Islamskog društva na Univerzitetu u Londonu, gde je diplomirao mašinstvo. U januaru 2007. je organizovao "Nedelju borbe protiv terorizma" na univerzitetu, piše londonski dnevnik.

 

"To će biti drugačija organizacija, ali njena ideologija će opstati", rekao je on.

 

Prošlog meseca Centar za zajedničku analizu terorizma je saopštio da je verovatnoća terorističkog napada porasla sa znatne na ozbiljnu, a "Dejli telegraf" je objavio da je američka vlada ubeđena da se u Britaniji nalazi veći broj islamskih ekstremista vezanih za Al Kaidu nego u bilo kojoj drugoj zapadnoj zemlji.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here