Orilo se u “Belom orlu”

0

 

Pošto je protonamesnik Simon Turkić osveštao prostorije i isekao slavski kolač, mali hor je otpevao himnu Svetom Savi. Program je vodila Marija Stajković, a pesme su recitovali Miljan Ratemaher, Jelena Ametović, Nikola Čolić, Izabela Lakota, Marko Mitrović, Filip Mitrović, Selena Hert, Damjan Mitrović, Rizvan Lakota i šestogodišnja Maura Stajković.

Humanisti

Tradiconalno se na proslavi Svetog Save organizuje humanitarna pomoć. Profesor Katica Stanimirov i pesnik Ljubiša Simić su pozvali prisutne da dobrovoljnim prilogom pomognu devojčici Danici Ljumović iz Kosovske Mitrovice. Danica boluje od glutenske enteropatije pa su joj potrebni lekovi i posebne namirnice.

U muzičkom programu učestvovali su Izabela Lakota (violina), Filip Mitrović (gitara) i Damjan Mitrović (klarinet).

Referat i video projekciju o svetom Savi, koja je prikazana na velikom platnu, pripremili su bivši učenici dopunske škole Aleksa Ješić, Olivera Bugarski i Svjetlana Mitrović, Marija Stajković i David Mitrović. Sva deca, učesnici ove lepe priredbe, rođena su u Nemačkoj.

Proslavi su prisustvovali Aleksandra Đorđević, generalni konzul Republike Srbije u Frankfurtu, konzul Biljana Jevtić – Čelik i Spomenka Alečković, predsednik Centralnog saveta Srba Hesena.

– Želim, pre svega, da pozdravim svu vrednu decu koja su izvela ovaj divan program. Oni su još jednom pokazali koliko je važno da se očuva naš jezik u dijaspori – rekla je Aleksandra Đorđević.

 

Predsedništvo mladih

Predsednik omladinskog upravnog odbora, Marko Vicelarević predstavio je novoizabrane članove Predsedništva mladih: Miljan Ratemaher (potpredsednik), Marija Stajković (sekretar), Džesika Krčetić (blagajnik), Jelena Ametović (član) i Danijel Krčetić (sport). Oni planiraju da organizacijom interesantnih programa uključe što veći broj mladih u rad kluba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here