Zaboravimo na podele!

0

 

Bogosluženje su obavili jerej Stanko Rakić i njegov gost iz Minhena protojerej Marinko Radmilo. Grupa od dvadesetoro dece školskog i predškolskog uzrasta u crkvi su posle službe govorili recitacije posvećene svetom Savi, a pripremili su ih kumovi slave Zoran i Gospava Deslać i jerej Stanko Rakić.

 

Slavski dar – torta iz Braunaua

U sali "Burgerhaus" je održana proslava na kojoj je bilo oko 150 gostiju. Posle molitve "Oče naš", nadležnog sveštenika, kumove slave i sve prisutne pozdravio je protojerej Marinko Rajak koji je govoreći o delu svetog Save istakao da je on "posle povratka sa Atosa među Srbe doneo svetogorsku svetlost i pomogao srpskom narodu da i posle 500 godina ropstva pod Turcima sačuva svoju veru".

 

Torta iz Austrije

Ovogodišnji kumovi slave porodica Deslać se pobrinula da pripremi bogatu slavsku trpezu a najviše pažnje izazvala je torta na kojoj je bila slika hrama Svetog Save na Vračaru. Tortu veličine 40×60 cm iz Braunaua u Austriji doneli su kao dar na slavu Zdravko Deslać sa suprugom Danicom i to je bio poklon bratu Zoranu domaćinu slave ove godine, ali i svim gostima na slavi.

Navodeći važnost onog što nam je ostavio sveti Sava, protojerej Rajak je naglasio da da svi mi danas treba da činimo bar ponešto od onog što je činio i čemu nas je učio prvi srpski svetitelj i prosvetitelj. Između ostalog, to je da živimo u ljubavi, slozi i bez međusobnih podela i razmirica.

 

– Pogotovo je važno za nas koji živimo u inostranstvu da se ne delimo ni po kom osnovu, nego da budemo ponosni na svetosavlje i svoju veru, da volimo svoje a poštujemo tuđe – istakao je protojerej Marinko Rajak.

Za kuma slave sledeće godine javio se Danijel Grahovac. Među gostima bilo je naših ljudi iz Landshuta, Regenzburga, Frajzinga, Erdinga, Mozburga, Traunrojta, Minhena i drugih mesta. Za dobro raspoloženje brinuli su pevač Saša Lakić i muzički duet iz Nirnberga koji su ispunjavali sve muzičke želje a pogotovo gostima na slavi raspoloženim za igru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here