Ana pobedila na startu Melburna

0

Ana Ivanović pobedila u prvom kolu Amerikanku Šenaj Peri, 107. igračicu sveta sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3, posle samo 65 minuta igre.

 

Srpska teniserka će u drugom kolu igrati protiv pobednice meča u kome se sastaju Slovakinja Zuzana Kucova i Žizela Dulko iz Argentine.

 

Ivanovićeva je dobro započela prvi set i posle uvodnih 1:1, napravila je tri brejka za redom, a jedan je dozvolila protivnici, što je bilo dovoljno za 6:2.

 

U drugom setu Srpkinja je zahvaljujući činjenici da je imala bolju realizaciju prvog servisa i manji broj neiznuđenih grešaka, povela sa 1:0, zatim i sa 3:1. Vodila je i sa 5:1, ali je Peri smanjila na 5:3. drugom setu. Ana je pri kraju ušla u problem sa duplim servis greškama, ali nije dozvolila da joj to poremeti koncentraciju.

 

Ivanovićeva je 25-godišnju Peri, koja je do glavnog žreba u Melburnu došla preko kvalifikacija, savladala u sva tri dosadašnja duela, od kojih je poslednji igran 2007. godine.

 

"Protivnica je igrala zaista dobro i nije bilo lako igrati danas s njom. Uslovi su bili teški, bilo je hladno i vetrovito, mnogo drugačije nego u Brizbejnu, na koje sam navikla. Probala sam da dobro odradim posao, trudila sam se da budem strpljiva i pribrana. Mislim da sam dobro odigrala i servirala. Ona je u ovoj sezoni igrala više mečeva, opasna je, voli da igra servis volej i ne dozvoljava ti da ostaneš u ritmu. Srećna sam što sam na ovaj način započela takmičenje. Puno sam radila i samo moram biti strpljiva i rezultati će doći", rekla je Ana po završetku ovog meča.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here