Omladinci “udarnički”

0

"Omladinska radna brigada" iz Vauvila

Nazivu "omladinska radna brigada" kumovao je Zoran Petrović, koji je i odgovoran da sve bude onako kako se dogovori na sastanku Upravnog odbora.

 

Nahranili azilante

Na jednu od zabava koju su organizovali u svom klubu, u kuhinju su došla četvorica Etiopljana, inače stanovnika obližnjeg azilantskog doma, rekavši da su i oni pravoslavci i da vole Srbe. Mi smo im ponudili ćevapčiće i pljeskavice, a onda sam u jednom trenutku pomislio da će i "prste polizati", kako su ih u slast smazali. Spakovali smo im
još 10 porcija pljeskavica, koliko da im se nađe usput, ispričao nam je Zoran Todorović.

– Svesni smo da sve što radimo činimo u korist kluba koji po broju članova (oko 60) možda jeste mali, ali jeste veliki i priznat po akcijama koje preduzima i ugledu koji uživa među našim ljudima i Švajcarcima, napominje Rade Matejić, dodajući da su poznati kao gostoljubivi i srdačni domaćini koji pristupačnim cenama ića i pića na zabavama uvek imaju puno gostiju.

 

Pored Zorana i Radeta sa njima su uvek i njihove supruge Vera i Gordana, a tu je i vredna Milica Mađarević.

– Mi smo ovde složni kao jedna porodica, jer nam je i zavičaj gotovo svima isti pošto je većina članova rodom iz Loznice i Vukovog rodnog Tršića.

 

Mostovi saradnje se tako lako uspostavljaju, a mnogi se znaju još iz starog kraja, objašnjava predsednik kluba Ratko Vasić i pritom hvali svoje omladince da su uvek prvi na zabavama, a da odande poslednji odlaze pošto završe sve poslove. Jer, kad se sve završi sledi čišćenje i sređivanje kuhinje.

– Složno i pošteno radimo, a onda deo zarađenog novca ulažemo u putovanja. Još su nam sveža sećanja na prošlogodišnju posetu Parizu, a već 23. maja ove godine krećemo na trodnevni izlet u Rim – kaže za "Vesti" Dragan Mijailović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here