0

Portparol RATEL – a Aleksandra Stefanović izjavila je za ’’Vestionline’’ da je dogovoreno da u razgovoru sa mobilnim operaterima bude utvrđeno ko ima ingerencije u ovom slučaju, pošto je ta ustanova ’’regulatorno telo’’

 

’’Stigli su odgovori od operatera, planirano je da do sastanka dođe sledeće nedelje, najverovatnije sreda ili četvrtak. Ovo je komplikovano pitanje, a u sve ovo mora da se uključi i pravna služba’’, kazala je Stefanović za portal ’’Vestionline’’, dodavši da se dosta građana javilo RATEL – u da su im stigli veliki računi za mobilni telefon.

 

 

 

Pošto su internet korisnici saznali za prevaru koja se dešava korišćenjem domaćih IQ testova, organizatori igara su postavili nove banere koji vode ka novim sajtovima. Jedna od najnovijih adresa je rs.online-iq-tests.com.

 

Na sajtu internacionalnog testa inteligencije je pisalo da slanjem broja telefona na koji se dobijaju rezultati učesnik postaje pretplatnik Klupske Igre, tj. servisa koji nudi određene usluge.

To znači da servis ima pravo da svaki treći dan naplaćuje uslugu preuzimanja mp3 melodije, igrice ili pozadine za mobilni telefon koju korisnik nije ni znao da želi i prihvata. Ova usluga košta 150 dinara plus PDV, i to se naplaćuje svaki treći dan.
 

Na gore navedenom novom testu inteligencije se ne navodi nikakva pretplata i primanje sms-ova, ali u obrazloženju o uslovima "igre" piše da organizator u svakom trenutku ima pravo da kontaktira korisnika.

Međutim, ovaj organizator je "zaboravio" da na vidno mesto stavi cenu usluge, tako da tek detaljnim čitanjem uslova učešća, negde u sredini podugačkog teksta i među mnoštvom članova i odredbi korisnik saznaje da to košta 384 dinara, sa ili bez PDV-a nije jasno.

Zbog svega ovoga je nastao problem kada su pristigli mesečni postpaid računi za oktobar i novembar enormno uvećani zbog korišćenja ove usluge.

 

Upozoravamo ljude koji koriste internet
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here