Poranili i kolo zaigrali

0

U "Školskoj sali" bilo je više od 400 posetilaca, a među njima i gosti iz Pariza i Kruševca. Sve njih zabavljali su folklorna društva "Nikola Tesla" (Cofongen) i "Ras"(Lucern) i estradni umetnik Saša Matić.

PREVALILI 500 KILOMETARA: Društvo iz Pariza

 

– Malo je neuobičajeno da se nešto slavi pre određenog datuma, međutim mi nismo imali izbora jer sala je večeras bila slobodna – kaže Ratko Vasić, predsednik kluba.
On se zahvalio folklorašima, Saši Matiću, svim prisutnima i radnoj grupi na čelu sa Zoranom Petrovićem i Radom Matejićem.
 

Igrom i pesmom folkloraši su prisutnima dočarali zavičaj.

VEČERA: Mladi članovi "Rasa" iz Lucerna

 

– Prošlo je već tri meseca kako nismo nastupali i mladi su izgarali od želje da se predstave publici koja nas dobro poznaje – kažu predsednici društava Aleksandra Kuzmanović i Dilber Nerandžić.

 

Saša Matić

Dva predsednika dodaju kako im je klub iz Vauvila komšijski i bratski jer najmanje tri puta godišnje nastupaju kod njih.
 

 

Mladi iz Rasa igrali su igre iz okoline Niša, a "naučnici" iz Cofingena igre iz Mačve. Posle njih Saša Matić je pesmom "Neke ptice nikad ne polete" podigao na noge posebno mlade koji su pevali. U jednom momentu izgledalo je kao da u sali nastupa neki veliki hor.
 

Naravno, željni igre i druženja prisutni si rado zaigrali kolo, a napuštali su ga samo oni koji su u toku zimskih meseci nabacili višak kilograma.
 

– Nije nam bilo teško da prevalimo 500 kilometara da dođemo iz Pariza jer smo u Vauvilu gosti već pet godina. Naročito što smo ove godine mogli da uživamo u lepom glasu Saše Matića i pokretima mladih folkloraša – kaže Predrag Miličević jedan od naših Parižana.

Folklor iz Cofingena

 

Nekoliko zemljaka je iz Srbije posle 18 godina došlo kod rođaka.
 

– Mnogo se šta promenilo za sve ove godina, a moje društvo je starije – kaže Milutin Jokić koji je stigao iz Kruševca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here