Paralelne institucije opasnost za Kosovo

0

 

Mark Ficdžerald

"Održani izbori za lokalne organe vlasti važni su za uspostavljanje demokratskog društva i vladavinu prava…Paralelne strukture su opasnost za ciljeve kojima teže svi građani Kosova”, izjavio je Ficdžerald nakon sastanka sa komandantom Kfora Markusom Bentlerom u Glavnom štabu Kfora.

Bentler je rekao da Kfor ne podržava paralelne strukture, da taj problem treba da reše određene institucije i da je Kfor spreman da pomogne.

 

 

Komandant Kfora Markus Bentler

"Kada govorimo o paralelnim strukturama, na njih gledamo kao na strukture paralelne institucijama Kosova. To nije u skladu sa rezolucijom 1244 i mi smo veoma kritični prema njima. Ne podržavamo ih", rekao je Bentler.

Osvrćući se na najavljeno smanjenje broja vojnika sa 15 na 10 000 do kraja mjeseca, Ficdžerald i Bentler su istakli da je u toku proces adaptacije.

"Do kraja meseca na Kosovu će ostati 10 000 vojnika. Jedinice KFOR-a biće veoma fleksibilne, brze, pokretne i operativne", naglasio je Bentler.

 

On je naglasio da je zbog toga u toku je veliki broj obuka na terenu, jer je cilj Kfora da sačuva punu stabilnost i da se građani Kosova, kao i do sada, mogu osloniti na ovu misiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here