Dačić: U Srbiji 30-40 kriminalnih grupa

0

 

Mafijaši, čuvajte se!: Ivica Dačić

Dačić je precizirao da su tokom prošle godine uhapšeni pripadnici osam grupa, i ukazao da to što su uhapšeni pojedini članovi, ne znači da su te grupe i nestale.

 

Govoreći o novoj policijskoj "beloj knjizi" organizovanog kriminala u Srbiji, Dačić je naglasio da se ona razlikuje od nekadašnjih prevashodno po tome što je u elektronskoj, a ne štampanoj formi.

"To je skup operativnih podataka, tako da se ona revidira i doživljava novo izdanje svakoga dana", rekao je on.

Prema oceni Dačića, akcija "Morava", u kojoj je uhapšeno više od 500 osumnjičenih da prodaju drugu, bila je preventivni udar, "šamar dilerskoj mreži", kojim je policija pokazala da ih neće ostaviti na miru.

"Čak i ako većina ne bude procesuirana, ostaje to da će oni stalno biti na udaru. Kada je reč o borbi protiv trgovine narkoticima, planiramo da to uradimo na više nivoa, odnosno da udarimo na organizatore, ali i na one koji direktno prodaju drogu", poručio je on.

Dačić je najavio da će ove godine policija nastaviti s "nizom preventivnih udara", kao što su pretresi stanova, racije u kafićima i restoranima i drugim mestima za koja se zna da se u njima okupljaju narko dileri.

"Glavni cilj biće, ipak, udar na organizatore, odnosno uvezivanje mreže dokaza koje otkrijemo prilikom zaplene sa samim organizatorima tih grupa. I to bez obzira da li se ti ljudi nalaze na teritoriji Srbije ili ne", rekao je Dačić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here