Domaćinski sve predvideli i dogovorili

0

Ovaj plan usvojili su predstavnici 21. kluba u decembru prošle godine, a sada je kao najlepša čestitka stigao na adrese predsednika društava i asocijacija.
 

POZIVA ČLANOVE NA SASTANKE: Steva Ilić, predsednik RZKA

U ovom programu rada se naglašavaju glavni zadaci – od poboljšanja i boljeg usklađivanja svih vidova saradnje među društvima, preko podrške i pomoći zajedničkim akcijama koje će voditi SKS i RZKA do međusobnih poseta članova naših društava koji budu organizovali zabave i sportske turnire. Ističe se i značaj daljeg prikupljanja i slanja humanitrane pomoći, kao i saradnje sa dopunskom školom, crkvenim opštinama i diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije u Ženevi, Bernu i Cirihu.
 

– Mi smo svesni da smo jedina regionalna zajednica koja radi pri SKS-u, ali se nadamo kako će nam se pridružiti i drugi jer je novo rukovodstvo krovne organzacije Srba u Švajcarskoj to označilo kao najvažniji zadatak, a sve to radi lakšeg usklađivanja rada – nada se predsednik "Kluba građana Baden" Milenko Stanišić.
 

– Bilo je veoma važno da uskladimo naše delovanje, pa sada kada smo sačinili i usvojili ovaj plan neće biti termina koji se podudaraju. Dakle, nema više da istog dana i u isto vreme imamo dve zabave u krugu od svega dva-tri kilometra – ističe Ratko Vuković, član Nadzornog odbora SKS-a.
 

Đoko Stojanović, predsednik Jugoslovenskog ribolovačkog društva "Bir" ističe da je dobro i to što su predvideli da krajem godine organizuju druženje svih članova RZKA jer se tog dana završi mnogo poslova usklađivanja preuzetih poslova i obaveza, ali i međusobne pomoći.
 

Svi čitaju "Vesti"
 

Predsednik RZKA Stevo Ilić je putem našeg lista, kao najtiražnijeg dnevnika dijaspore, zamolio sve članove da dolaze na sastanke i učestvuju u svim zajedničkim akcijama.

 

– Naši "sistemi"su uhodani i zato je lepo da je u toku ove godine planirano samo pet sastanaka jer je zbog manjka slobodnog vremena svima svaki minut važan – zaključuju Radivoje Stankić i Milen Miljković.
 

Priredba u Vauvilu
 

Prvo zajedničko druženje članova RKZA biće već u subotu, na Svetog Stevana, u gostima kod kluba "Vuk Stefanović Karadžić" u Vauvilu gde će u programu učestvovati nekoliko folklornih društava i pevač Saša Matić. Zabava će biti održana u Školskom centru "Linde".

 

– Svima nam je dobro poznato da su aktivnosti u prikupljanju humanitarne pomoći u našim društvima "malaksale". Zato naš plan rada sada predviđa obavezu svakog kluba i društva da prikupi ili da iz blagajne odvoji deo sredstava namenjenih onima koji od nas sa razlogom očekuju pomoć – kažu Srđan Stanojević i Radiša Branković, predsednici karate klubova "Samuraj" i "Limat".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here