Tempo osvojio Solingen

0

Finalisti turnira: Fudbaleri Tempa i Obilića

 

Turnir nije bio posećen kao prošle godine, kada je učestvovalo 20 ekipa. Nije bilo ni registrovanih ekipa, a najveće razočaranje je što nije učestvovala Srbija iz Leverkuzena, koja je bila pobednik turnira prošle i pretprošle godine.

 

Najbolji igrač Dragan Kuraja i najbolji golman Denis Luketić

Posle prve runde, koja je odigrana u četiri grupe, osam ekipa plasiralo se u četvrtfinale, u kojem su postignuti sledeći rezultati: Borac – Anadolu 3:1, "Ivo Andrić" – Kumovi 1:1 – 3:4 (penali), Obilić – Italija 2:2 – 4:3, Tempo – Budućnost 3:0.

 

U prvom polufinalu Obilić i Borac su igrali nerešeno 2:2 u regularnom toku, a posle penala Obilić je dobio ukupnim rezultatom 5:3. Tempo je sigurno savladao Kumove sa 2:0, golovima Kuraje i Kovačića.

U borbi za treće mesto samo su se izvodili penali, Kumovi su bili uspešniji od Borca – 3:2.

 

Sudije sa komesarom turnira

Finalna utakmica, Tempa i Obilića bila je vrlo napeta i neizvesna u prvih desetak minuta, a onda se raspucao Dragan Kuraja sa dva gola. Ditrić je takođe postigao dva pogotka, pa Kovačić, što je bilo dovoljno za pobedu Tempa od 5:1. Strelac za Obilić bio je Dejan Stojanović.

 

Pobednik turnira, Tempo, osvojio je prelazni pehar i 300 evra, drugoplasiranom Obiliću pripao je pehar i 200 evra, a trećeplasiranim Kumovima iz Vupertala takođe pehar i 100 evra. Prvi igrač turnira je Dragan Kuraja iz Tempa, koji je dobio pehar pokrovitelja "Vesti", a najbolji golman je Denis Luketić iz Obilića Solingen.

 

Igrali i "konzuli"

 

Učesnici turnira bile su dve ekipe organizatora Borca, Obilić, Anadolu i Greko Solingen, Inter Manhajm, Kumovi Vupertal, Tempo Frankfurt, dva tima "Svetog Đorđa" Marijenhajde, "Ivo Andrić" Hagen, Srbija Bohum, Budućnost Leverkuzen, Italija Hilden, Generalni konzulat Srbije i Srbija Diseldorf. Komesari turnira bili su Dragan Milosavljević i Velja Remos, a sudili su nemački arbitri, Milan Luketić i Denis Plasberg.

Tri prvoplasirane ekipe igrale su u sledećim sastavima:

TEMPO: Petrović, Kovačić, Kuraja, Z. i V. Perošević, Ditrić.
OBILIĆ: Luketić, Stojanović, Mladenović, Pantović, Maletin, Gikeski.
KUMOVI: Bukilić, Janković, R. i M. Lakić, S. Lakić, Palinić, Filipić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here