Ristevski sve sredio

0

Saša Ristevski i Dragan Rašović

Šahisti koji brane boje "Svetozara Gligorića" iz Ciriha staru godinu su ispratili učešćem na tradicionalnom, najdužem amaterskom turniru koji je već 33. put održan u hotelu "Placa" (bivši Nova Park) u zemlji "sireva i čokolada". Na turniru se okupilo 220 učesnika, a bilo ih je iz Rusije, Bugarske, Francuske, Srbije, Nemačke i Švajcarske.

Bravo Saša

 

Pobednika turnira Sašu Ristevskog je za takmičenje pripremao internacionalni majstor Nedeljko Kelečević, koji se pokazao i kao dobar prognozer. Naime, Kelečević je pred početak turnira rekao da od Saše očekuje dobar rezultat, čak i da trijumfuje, što se i ostvarilo.

Naš klub se predstavio sa 11 igrača, a najbolji među njima bio je i pobednik turnira Saša Ristevski koji je slavio sa 6,5 poena, odlično je igrao čitav turnir i zaslužio da se pred samu Novu godinu nađe na tronu.

Drugi po plasmanu od igrača "Gligorića" bio je Dragan Rašović, koji je osvojio 5,5 bodova, a slede: Radoje Bojić, Petar Gavrić, Željko Rakazović, Mile Kajtaz, Vili Šarić, Milisav Miličević, Malah Mišel sa dva sina Pavelom i Mišelom.

– Ovaj turnir je dobro došao za igrače "Gligorića" kao trening pred početak iduće sezone. Upravni odbor je odlučio da zadrži najboljeg igrača Dejana Pikulu, koji na mečeve dolazi iz Aranđelovca. A, odmah posle našeg Božića počinje takimičnje u ligama kao i mnogi turniri – obaveštava predsednik Petar Gavrić.

A, škola šaha koju vodi internacionalni majstor Nedeljko Kelečević je sve brojnija. Novi polaznici mogu se prijaviti na broj telefona Petra Gavrića 076/419 95 48. Klupske prostorije se nalaze u Gubelštrase 2 odmah pored železničke i policijske stanice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here