Obešena lutka “Barak Obama”

0

 

Američka tajna služba istražuje slučaj lutke koju je neko "linčovao" u noći s petka na subotu u Plainsu u Georgiji, rodnom mestu Džimija Kartera, demokrata koji je na čelu SAD-a bio od 1974. do 1980. i dobitnik je Nobelove nagrade za mir.

 

Portparol tajne službe Ed Donovan izjavio je da su vatrogasci u subotu ujutro uklonili lutku crnca s natpisom "Obama" koju je neko obesio ispred crveno-belo-plavog znaka na glavnoj ulici s natpisom "Plains, Georgia – dom Džimija Kartera, našeg 39. predsednika".

 

Pripadnici tajne službe, u čiju delatnost spada i fizička zaštita predsednika i njegove porodice, istražuju taj slučaj, kao što istražuju i sve ozbiljne pretnje predsedniku.

 

"Voleli bismo da se to nije dogodilo. To nije publicitet kakav se gradu Plainsu sviđa". izjavio je za novine "Journal-Constitution" iz Atlante Jan Viliams, upravnik hotela "Historic Inn" na Main Streetu gde je lutka i nađena.

 

Ali, neki stanovnici tog grada od oko 700 stanovnika nisu iznenađeni incidentom, poput Trevora Simsa koji je izjavio:

 

"Pogrešno je to što su učinili Obami, ali nisam time šokiran. Ovo je lepo mesto za život, ovakvo kakvo jeste, ali nekim se ljudima to još uvek ne sviđa".
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here