Nevreme (nije) omelo slavlje

0

 

Majka priroda pobrinula se da ovogodišnji doček Nove godine za mnoge bude – nezaboravan. Oni koji su odlučili da poslednje minute 2009. isprate na ulicama prestonice Viktorije, i vide višeminutni spektakularni vatromet, završili su sakriveni u nekom od haustora ili mokri do gole kože, ukoliko nisu poneli kišobrane.

Mirna noć za Hitnu pomoć

I služba Hitne pomoći imala je mirniju noć sa 20 odsto manje intervencija nego tokom dočeka prošle godine. Kod 50 osoba koje su bile na novogodišnjoj žurci na "Etihed" stadionu, policija je otkrila narkotike. Zbog predoziranja narkoticima, desetak mladih osoba prevezeno je u bolnice.

Melburnski vatromet, koji su gradske vlasti danima najavljivale, trebalo je da zaseni do sada najveći viđen na otvaranju Komonvelt igara. Od očekivanih 500.000 građana, ponoć na gradskim ulicama, uz nevreme koje je počelo još od devet uveče, uz živu muziku na gradskim trgovima i ulicama, dočekalo je tek 150.000 ljudi.

Pored poljoprivrednika, koji su željno očekivali da padavine pomognu njihovim usevima, i policija može da bude zahvalna kiši, pošto im je efikasno pomogla da ove godine na ulicama bude najmanje zabeleženih nereda. Policajci su zabeležili jednu od najmirnijih proslava tokom poslednjih godina, a tokom novogodišnje noći širom Viktorije najviše zbog problema sa alkoholom privedeno je 240 osoba. Prošle godine, u Viktoriji su uhapšene 364 osobe.

Nepodnošljivo sparno vreme i visoke temperature, koje se tokom dana nisu spuštale ispod 36 stepeni, mnoge je primorala da se za proslavu odluče u klimatizovanim privatnim kućama ili u klubovima.

Venera u "Sinđeliću"

Nova godina organizovano se slavila i u prostorijama fudbalskog kluba "Sinđelić" gde su pevali Rajko Simić i pevačica Venera, a veselo je bilo i u Kulturnom klubu "Nikola Tesla" u Davtonu.

U srpskoj zajednici doček je tradicionalno organizovan u njihovim klubovima, u kojima je ove godine zbog nedolaska poznatih estradnih umetnika, izostao nešto primamljiviji program. Međutim, iskusni lokalni estradni umetnici pobrinuli su se da njihovi zemljaci ne budu uskraćeni za dobru zabavu, pesmu i veselje. Na trpezi, iako daleko od otadžbine nije manjkalo sarmi, pečenja, izobilja kolača i drugih đakonija.

U srpskom sportskom centru u Kizborou, koji smo posetili nešto pre ponoći, mikrofona su se latili Snežana Radojković i Dule Milivojević iz Sidneja, pevačica Vesna Suša – "Kobra" iz Melburna, a njima se, kao iznenađenje večeri pridružio gost iz otadžbine – pevač Disa.

Na sasvim drugoj strani Melburna, u Ardiru u klubu "Vojvodina" nije bilo slobodnog mesta. Klima-uređaji su radili punom parom, kako bi rashladili goste koji su opustili dušu i telo uz muziku orkestra "Svilen konac". Tačno u ponoć, kada su se pogasila svetla i počelo čestitanje, među gostima se pojavio i Deda Mraz (Joška Boršoš) koji ih je počastio slatkišima, i u ime kluba "Vojvodina" svima čestitao praznike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here