Poplave u Lici

0

Reka Gacka izlila se iz korita i poplavila čitavu dolinu, a najteža situacija je na području Kosinja u čijoj dolini su zbog poplave zatvorene neki lokalni putevi.

 

Otežan je pristup naseljima Kosinjski Bakovac, Selište i Rudinka, a opština Perušić je alarmirala krizni štab, dok su obezbeđeni i čamci za prevoz ljudi u hitnim situacijama.

"Situacija za sada nije kritična", rekao je načelnik opštine Perušić Ivica Turić hrvatskim medijima.

Akumulaciono jezero Kruščica je zbog velikog dotoka vode rekom Likom puno već nekoliko dana, pa se nizvodno u Kosinjsku dolinu danas pušta 400 metara kubnih vode u sekundi.

Ukoliko kiša nastavi da pada, Hrvatske vode bi mogle da proglase mere odbrane od poplava na više područja u Lici, jer vodostaj na poplavljenim područjima iz sata u sat raste.

Tokom novogodišnje noći izlila se reka Cetina i poplavila staro gradsko jezgro Omiša, ali se voda juče povukla u korito reke.

Saobraćajnica između Trogira i Čiova, te više ugostiteljskih objekata i kuća u Čiovu u novogodišnjoj noći bili su više časova poplavljeni vodom koja se izlila iz mora zbog velike plime.

Dubina vode koja se iz mora izlila na saobraćajnicu Trogir-Čiovo dostizala je i pola metra, pa je saobraćaj vozilima bio otežan, a povremeno i prekidan.

U Trogiru je poplavljeno nekoliko kuća, a za ugrožene stanovnike se traži privremeni smeštaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here